Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama vastasi Trumpin muslimipuheisiin: ”Se ei ole Amerikka, jonka me haluamme”

Presidentti Barack Obaman mukaan Donald Trumpin muslimien vastaiset puheet ovat jopa haitallisia Yhdysvaltojen kansalliselle turvallisuudelle.

Ulkomaat
 
CARLOS BARRIA / REUTERS
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Kuva: CARLOS BARRIA / REUTERS

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kommentoi tiistaina pontevin sanankääntein republikaanipuoleen tulevan presidenttiehdokkaan Donald Trumpin ehdotuksia rajoittaa muslimeiden maahanmuuttoa Yhdysvaltoihin.

Orlandossa sunnuntaina tapahtuneen, 50 kuolonuhria ja kymmeniä loukkaantuneita vaatineen ammuskelun jälkeen Trump toisti vaatimuksensa estää muslimeja saapumasta Yhdysvaltoihin. Hän myös lupasi pysäyttää maahanmuuton maista, joilla on ”todistettu historia” terrorismista Yhdysvaltoja tai sen liittolaisia vastaan.

Tiistaina pitämässään, muiden muassa CNN:n julkaisemassa puheenvuorossa Obama vastasi Trumpille mainitsematta tätä kuitenkaan nimeltä, että ehdotukset sotivat amerikkalaisen demokratian periaatteita vastaan ja villitsevät mahdollisia ääriajattelijoita. Trumpin ehdotukset ovat Obaman mielestä haitallisia Yhdysvaltojen kansalliselle turvallisuudelle.

Presidentti muistutti, että Orlandon joukkoampumisesta epäilty Omar Mateen oli yhdysvaltain kansalainen.

”Alammeko kohdella kaikkia amerikanmuslimeja eri lailla? Alammeko alistaa heitä erityiselle valvonnalle? Alammeko syrjiä heitä uskonsa takia? Olemme kuulleet tällaista puhetapaa kampanjan aikana”, ärtyneeltä vaikuttanut Obama sanoi tiistaina.

”Se ei ole Amerikka, jonka me haluamme.”

Obama otti kantaa myös Trumpin kritiikkiin siitä, ettei Obama suostu käyttämään ilmaisua ’radikaali islam’. Obaman ilmaisu on enemmän poliittinen kuin hyödyllinen.

”Joku siis todellakin ajattelee, että me emme [muka] tietäisi, ketä vastaan taistelemme?” Obama kysyi.

”Ei termiin ’radikaali islam’ liity mitään taikuutta. Se on poliittinen näkökanta. Se ei ole strategia.”

Uutistoimisto AFP kertoo, että Obama matkustaa torstaina Orlandoon osoittaakseen tukensa joukkoammuskelun uhrien perheille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat