Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähteet: Orlandon asemiehen vaimo tiesi joukkosurma­suunnitelmasta etukäteen

Viranomaiset tutkivat Orlandon joukkosurmasta epäillyn Omar Mateenin vaimon yhteyksiä tekoon. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan vaimo tiesi miehensä suunnitelmista

Ulkomaat
 
Orlandon ampujan vaimo saatoi tietää etukäteen miehensä joukkosurma-aikeista
Orlandon ampujan vaimo saatoi tietää etukäteen miehensä joukkosurma-aikeista
Viranomaiset tutkivat, tiesikö Omar Mateenin vaimo Noor Salman miehensä suunnittelemasta iskusta etukäteen. Naisen on kerrottu olleen miehen mukana niin iskun kohteena olleessa yökerhossa kuin asekaupassakin. Kuva: CNN, Reuters

Orlandon yökerhoiskusta epäillyn Omar Mateenin vaimo saattoi tietää hänen suunnittelevan joukkosurmaa, kertovat uutistoimistot.

Reutersin viranomaislähteen mukaan Mateenin vaimo Noor Salman voi saada syytteen yhteyksistään miehensä tekoon. Koolle kutsuttu liittovaltion suuri valamiehistö päättää mahdollisista syytteistä ehkä jo keskiviikkona.

FBI on kuulustellut vaimoa, mutta häntä ei ole otettu kiinni.

Yhdysvaltalaisen NBC-kanavan lähteiden mukaan vaimo olisi kertonut FBI:lle, että hän oli ollut miehensä mukana, kun tämä oli halunnut nähdä etukäteen iskun kohteena olleen Pulse-homoklubin.

Lähteet väittävät vaimon olleen Mateenin seurassa myös silloin, kun hän osti ammuksia ja asekotelon.

Mateenin sunnuntaisessa hyökkäyksessä yökerhoon kuoli 49 ihmistä ja yli 50 loukkaantui. Uutistoimistojen mukaan yökerhossa oli yhteensä noin 350 juhlijaa, kun ampuminen alkoi.

Viranomaiset ovat kertoneet, että Mateen vetäytyi yökerhon wc-tiloihin, kun poliisi saapui paikalle. Mateen piti osaa asiakkaista panttivankeinaan, mutta monet pääsivät pakenemaan poliisin saarrettua hänet wc-tiloihin. Mateen kuoli tulitaistelussa, kun poliisi rynnäköi yökerhoon.

Joukkosurman mahdollinen motiivi on yhä epäselvä. FBI:n mukaan mies olisi osoittanut sympatiaa useille keskenään kilpaileville aseellisille järjestöille. Suoria yhteyksiä äärijärjestöihin ei ole kuitenkaan löytynyt.

Viranomaisten mukaan Mateen oli soittanut hätäkeskukseen joukkoampumisen aikana ja vannonut uskollisuutta äärijärjestö Isisille. FBI on tutkinut Mateenin mahdollisia yhteyksiä terrorismiin vuosina 2013 ja 2014.

Pulse-klubin kanta-asiakkaat ovat kertoneet amerikkalaislehdille, että Mateen olisi vieraillut yökerhossa asiakkaana useita kertoja.

Klubin omistaja on kuitenkin edustajansa kautta kiistänyt väitteen, että Mateen olisi käynyt siellä säännöllisesti, kertoo Reuters.

”Totuudenvastaista ja täysin naurettavaa”, omistaja on kommentoinut väitettä sähköpostitse.

JIM YOUNG / Reuters
Yökerhoiskun uhrien valokuvia oli esillä kirkossa Orlandossa tiistaina.
Yökerhoiskun uhrien valokuvia oli esillä kirkossa Orlandossa tiistaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat