Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venezuelalaiset palaavat kaksipäiväisestä viisipäiväiseen työviikkoon

Työpäivät ovat edelleen tavallista lyhyempiä.

Ulkomaat
 
MARCO BELLO / Reuters
Tyytymättömien venezuelalaisten mielenosoitukset ovat maassa arkipäivää. Kuva pääkaupungista Caracasista.
Tyytymättömien venezuelalaisten mielenosoitukset ovat maassa arkipäivää. Kuva pääkaupungista Caracasista. Kuva: MARCO BELLO / Reuters

Venezuelan julkisen sektorin työntekijät palaavat tällä viikolla viisipäiväiseen työviikkoon. Asiasta kertoi ministeri Luis Motta Dominguez yhteisöpalvelu Twitterissä, joka kertoi saaneensa ohjeen presidentti Nicolás Madurolta.

Venezuelan julkisten palveluiden työntekijät siirtyivät kaksipäiväiseen työviikkoon huhtikuussa. Syynä oli sähköpula, josta Maduro syyttää Venezuelaa koetellutta, El Niño -ilmiön aiheuttamaa kuivuutta ja hänen vastustajansa viranomaisten epäonnistumista sähköverkon hallinnassa. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan opposition edustajat sanovat, että jatkuvien sähkökatkojen taustalla on ”investointien puute, korruptio ja taitamattomuus”.

Työpäivät ovat kuitenkin edelleen lyhennettyjä.

Lisäksi koululaiset palaavat kouluun myös perjantaisin. Uutistoimisto AFP:n mukaan koulut ovat olleet Venezuelassa suljettuina perjantaisin useiden viikkojen ajan.

Venezuela on jo pitkään kärsinyt ruoka- ja lääkepulasta, hyperinflaatiosta ja lisääntyneestä väkivallasta. Toukokuussa presidentti julisti maahan hätätilan. Lue tilannetta taustoittava juttu täältä.

Opposition edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että yksi ihminen ammuttiin tiistaina levottomuuksissa Cumanan kaupungissa Venezuelan rannikolla. Maduron hallitus ei ole vahvistanut tapausta.

Reutersin mukaan mellakoinnista ja ryöstöistä otetut videot ja kuvat näyttävät turvallisuusviranomaisten ja ruokaa vaativien väkijoukkojen välisiä kahakoita.

Viime viikolla mellakoissa ammuttiin kolme ihmistä. Reutersin mukaan yksi poliisi ja yksi sotilas on pidätetty.

Maduron vastustajat vaativat kansanäänestystä presidentin viraltapanosta vielä tälle vuodelle. Maduro ilmoitti viikonloppuna, että äänestys tapahtuu aikaisintaan vuonna 2017.

Kansainvälisen median mukaan Yhdysvallat ilmoitti tiistaina aloittavansa keskustelut Venezuelan kanssa. Reuters kertoo, että Yhdysvallat on vaatinut ”rakentavia” askeleita Venezuelan vaikean tilanteen hellittämiseksi. Maiden välit ovat olleet kireät jo useita vuosia, sillä Venezuelan sosialistijohtajat ovat syyttäneet Yhdysvaltoja yrityksistä kumota heidän valtansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat