Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clinton voitti demokraattien viimeisen esivaalin ja tapasi Bernie Sandersin

Sanders pitää yhä yllä painetta Clintonin suuntaan, jotta hän saisi läpi omia tavoitteitaan, kuten minimipalkan nostamisen.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
AARON JOSEFCZYK Reuters
Presidenttiehdokas Hillary Clinton puhui kannattajilleen Clevelandissa maanantaina.
Presidenttiehdokas Hillary Clinton puhui kannattajilleen Clevelandissa maanantaina. Kuva: AARON JOSEFCZYK Reuters

HS-Reuters

Yhdysvaltain presidentinvaaleihin valmistautuva Hillary Clinton voitti viimeisenkin demokraattipuolueen esivaalin tiistaina.

Clinton päihitti vastaehdokkaansa Bernie Sandersin pääkaupunki Washingtonin hallintoalueen eli District of Columbian esivaaleissa selkein luvuin. Clinton sai 79 prosenttia äänistä, Sanders vain 21, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tuloksen selvittyä Clinton ja Sanders tapasivat ja keskustelivat puolueen yhdistämisestä kiihkeän esivaalitaiston jälkeen. Clinton saa marraskuun varsinaisissa vaaleissa vastaansa republikaanien Donald Trumpin.

Kumpikin osapuoli kuvaili tapaamista ”myönteiseksi” ja julisti yhteiseksi päämääräkseen Trumpin pysäyttämisen. Sanders ja Clinton olivat Reutersin mukaan samoilla linjoilla myös minimipalkan nostamisen, vaalirahoituksen uudistamisen sekä halvemman koulutuksen ja paremman julkisen terveydenhuollon suhteen.

Kaikki neljä ovat tärkeitä kampanjatavoitteita Sandersille, joka ei ole suostunut lopettamaan kampanjaansa. Hän ei enää tavoittele presidenttiehdokkuutta, mutta sanoo jatkavansa kampanjaa pitääkseen painetta yllä Clintonin ja demokraattipuolueen suuntaan. Sanders vaatii puolueensa esivaalikäytäntöjen uudistamista.

”On jo korkea aika demokraattipuolueen perusteelliselle muodonmuutokselle”, Sanders sanoi Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat