Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ratsupoliisi: Kanadan tuhoisat metsäpalot sytytti luultavasti ihminen – 90 000 evakuoitiin

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä alueella palon syttymisen aikaan liikkuneista. Palo on saattanut alkaa esimerkiksi leirinuotiosta tai ajoneuvosta.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
TOPHER SEGUIN Reuters
Helikopteri lensi läpi maastopalon aiheuttaman paksun savupilven Kanadan Albertassa 4. toukokuuta.
Helikopteri lensi läpi maastopalon aiheuttaman paksun savupilven Kanadan Albertassa 4. toukokuuta. Kuva: TOPHER SEGUIN Reuters

Kanadan tuhoisat metsäpalot aiheutti luultavasti ihminen, joko huolimattomuuttaan tai tahallaan, totesi Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi tiistaina.

Toukokuun alussa riehunut valtava maastopalo aiheutti 90 000 ihmisen evakuoinnin Fort McMurrayn kaupungista Albertan provinssin pohjoisosassa, ja pysäytti öljyntuotannon.

Kanadan viranomaiset pyysivät yleisön apua palon sytyttäjän löytämiseksi, kertoi uutistoimisto Reuters. Poliisi haluaa jututtaa kaikkia, jotka ovat kulkeneet Horse Riverin ulkoilualueella palon syttymisen aikoihin.

”Albertan provinssin metsäpalotutkinta on todennut, että palon sytytti todennäköisimmin ihminen. Salamaniskun mahdollisuus on suljettu pois”, ratsupoliisi tiedotti. Palo on voinut alkaa leirinuotiosta, matkailuautosta, katkenneesta sähkölinjasta tai tuhopoltosta.

Metsäpalo havaittiin 1. toukokuuta, ja kolmessa päivässä se oli levinnyt Fort McMurrayn kaupunkiin. Noin kymmenen prosenttia kaupungin rakennuksista tuhoutui. Tuhannet asukkaat eivät ole vielä päässeet koteihinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat