Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Guardian: Avokadopula on aiheuttanut rikosaallon hedelmätarhoilla Uudessa-Seelannissa

Avokadovarkaita innostaa hedelmän korkea hinta, joka on seurausta viime vuoden huonosta sadosta ja kasvaneesta kysynnästä.

Ulkomaat
 
Mariana Bazo / Reuters
Varkausaallon taustalla on avokadon hinta, johon vaikuttaa muun muassa viime vuoden huono sato.
Varkausaallon taustalla on avokadon hinta, johon vaikuttaa muun muassa viime vuoden huono sato. Kuva: Mariana Bazo / Reuters

Avokadon kiivaasti kasvanut kysyntä on saanut varkaat liikkeelle Uudessa-Seelannissa, brittilehti The Guardian kertoo.

Lehden mukaan maan pohjoissaaren avokadotarhoilla on ollut lähes 40 varkautta tammikuun jälkeen, ja monia tapauksia uskotaan jääneen raportoimatta. Kerralla on varastettu jopa 350 hedelmää.

The Guardian kertoo, että varkausaallon taustalla on avokadon hinta. Yksi avokado maksaa 4–6 Uuden-Seelannin dollaria (2,75–4,10 euroa). Hintaan vaikuttavat viime vuoden huono sato ja kysyntä, johon paikallisilla tuottajilla on ollut vaikeuksia vastata.

Viimeaikaiset varkaudet ovat The Guardianin mukaan tapahtuneet keskellä yötä. Varkaat ovat joko ”haravoineet” satoa puista ja keränneet niitä vilteille tai lakanoille maahan, tai sitten hedelmät on kerätty käsin ja viety teiden varsille tai pieniin myymälöihin myytäviksi.

The Guardianin haastattelema ylikonstaapeli Aaron Fraser kertoo, että varastetuissa avokadoissa voi olla vaaroja. Hedelmiä voi olla suihkutettu myrkyillä, jotka ovat vielä niiden kuoressa.

Avokadonkasvattajien järjestön toimitusjohtaja Jen Scoular lohduttaa lehdessä, että lähiviikkoina tuleva sato täyttää markkinat avokadoilla. Hän arvelee tämän vähentävän varkaiden innokkuutta.

Scoularin mukaan jotkut avokadotarhojen omistajat ovat lisänneet turvatoimia tarhoillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat