Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä kutsui Ranskan suurlähettilään puhutteluun venäläisten jalkapallofanien pidätyksistä

Poliisi pidätti Venäjän jalkapallomaajoukkueen faneja sen jälkeen, kun nämä ottivat yhteen Englannin fanien kanssa viikonloppuna Marseillessa. Pidätyksiä tehtiin myös keskiviikkona Lillessä.

Ulkomaat
 
JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters
Venäjän ja Englannin kannattajat tappelivat lauantaina Marseillessa.
Venäjän ja Englannin kannattajat tappelivat lauantaina Marseillessa. Kuva: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Venäjän ulkoministeriö kutsui keskiviikkona Ranskan suurlähettilään puhutteluun venäläisten jalkapallofanien pidätysten vuoksi jalkapallon EM-turnauksessa, kertoo uutistoimisto AFP.

Ranskan poliisi pidätti 43 Marseillesta Lilleen linja-autolla matkannutta venäläisfania sen jälkeen, kun nämä ottivat yhteen englantilaisfanien kanssa ennen ja jälkeen maiden välisen jalkapallo-ottelun lauantaina. Keskiviikkona heistä oli pidätettynä kuusi, AFP kertoo.

Ainakin osaa venäläisistä voi uhata karkotus Ranskasta. Ranskan pääministeri Manuel Valls perusteli venäläisfanien karkotusta tiistaina sillä, että heidän pelätään aiheuttavan levottomuuksia jalkapallon meneillään olevassa EM-turnauksessa.

Lisäksi neljä venäläisfania pidätettiin tiistaina ja keskiviikkona Lillessä ennen Venäjän ja Slovakian välistä jalkapallo-ottelua. Reutersin mukaan myös heidät on määrä karkottaa maasta.

Poliisi on joutunut puuttumaan myös Englannin jalkapallofanien rähinöintiin Lillessä keskiviikkona. Sky Newsin siteeramaan uutistoimistolähteen mukaan noin 200 Englannin fania olisivat myös laulaneet lauluja Venäjästä.

Venäjän ulkoministeriö perustelee suurlähettiläs Jean-Maurice Ripert’n kutsua erityisesti sillä, että kiinniotot syrjisivät Venäjän kansalaisia. Ministeriön mukaan ”enempi venäläisvastaisen asenteen lietsominen” voi vahingoittaa maiden suhteita, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ranskan Venäjän-suurlähetystö kiistää, että poliisit olisivat erotelleet joukosta juuri venäläisiä. Faneja syytetään häiriöiden aiheuttamisesta, rasistisesta käytöksestä ja ilotulitteiden ampumisesta katsomossa. Sanktioita on luvassa myös englantilaisille.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on kuvaillut Ranskan poliisin toimia ”täysin epähyväksyttäviksi”. Reutersin mukaan Lavrov myös syyttää muiden maiden faneja provokaatioista, kuten Venäjän lipun tallomisesta.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa uhkaa sulkea sekä Englannin että Venäjän EM-turnauksesta, jos väkivaltaisuudet jatkuvat.

WOLFGANG RATTAY / Reuters
Englantilaisten ja venäläisten välinen rähinä jatkui keskiviikkona Lillessä.
Englantilaisten ja venäläisten välinen rähinä jatkui keskiviikkona Lillessä.
PASCAL ROSSIGNOL / Reuters
Venäläisiä Orel Butchers -kannattajaryhmän jäseniä.
Venäläisiä Orel Butchers -kannattajaryhmän jäseniä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat