Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä julisti Syyrian Aleppoon kahden vuorokauden tulitauon

Venäjä kertoo julistaneensa 48 tunnin mittaisen tulitauon Syyrian Aleppoon. Sen ilmoitetaan alkaneen torstaina vuorokauden vaihduttua.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
ABDALRHMAN ISMAIL
Taistelut ja pommitukset ovat jatkuneet helmikuussa sovitusta aselevosta huolimatta. Aleppon Bustan al-Qasrissa tarkasteltiin ilmaiskujen aiheuttamaa tuhoa huhtikuun lopussa.
Taistelut ja pommitukset ovat jatkuneet helmikuussa sovitusta aselevosta huolimatta. Aleppon Bustan al-Qasrissa tarkasteltiin ilmaiskujen aiheuttamaa tuhoa huhtikuun lopussa. Kuva: ABDALRHMAN ISMAIL

Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan Syyrian Aleppossa alkoi tulitauko torstaina vuorokauden vaihduttua. Sen kestoksi ilmoitettiin 48 vuorokautta, kertoo uutistoimisto AFP.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä julkaistun tiedotteen mukaan tulitauko alkoi Venäjän aloitteesta tilanteen vakauttamiseksi ja aseellisen väkivallan vähentämiseksi. Sitä, kenen kanssa tulitauosta oli keskusteltu, ei kerrottu.

Yhdysvallat patisti aiemmin keskiviikkona Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia ja hänen liittolaistaan Venäjää noudattamaan heikosti pitänyttä aselepoa, josta sovittiin helmikuussa.

Runsaat kaksi viikkoa sitten Venäjä ilmoitti, että se lisää pommituksia ja muuta tukea hallituksen joukoille Aleppon alueella. Sekä Syyrian hallitus että Yhdysvaltain tukemat kapinalliset pitävät hallussaan osia kaupungista.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan kymmeniä ihmisiä kuoli keskiviikkona Aleppon eteläpuolella hallituksen, kapinallisten ja jihadistien välisissä taisteluissa. Yhteensä Syyrian sodassa on kuollut yli 280 000 ihmistä.

Viimeisimmät neuvottelut Syyrian sodan lopettamiseksi keskeytyivät huhtikuussa, ja opposition pääneuvottelija ilmoitti toukokuun lopussa jättävänsä paikkansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat