Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Melkein puolet saksalaisista estäisi muslimien maahanmuuton

Asenteet ovat koventuneet parin vuoden takaisesta. Moni epäilee turvapaikanhakijoiden hätää.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Fabrizio Bensch / Reuters
Saksassa on alkuvuoden aikana useaan otteeseen osoitettu mieltä muslimien maahanmuuttoa ja Angela Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.
Saksassa on alkuvuoden aikana useaan otteeseen osoitettu mieltä muslimien maahanmuuttoa ja Angela Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Kuva: Fabrizio Bensch / Reuters

Neljä kymmenestä saksalaisesta haluaisi estää muslimien muuttamisen maahan, keskiviikkona julkaistu kyselytutkimus kertoo.

Leipzigin yliopistossa tehtyyn kyselyyn vastasi 2 420 ihmistä. Tutkimus osoitti ulkomaalaisiin kohdistuvien asenteiden koventuneen viime vuosina.

Yli puolet kyselyyn vastanneista ei uskonut, että suurinta osaa turvapaikanhakijoista todella vainottaisiin näiden kotimaissa.

Puolet valitti Saksassa olevien muslimien määrän aiheuttavan heille tunteen, että he ovat ”ulkomaalaisia omassa maassaan”. Vuonna 2014 näin koki seitsemän prosenttiyksikköä pienempi osa saksalaisista, eli 43 prosenttia.

Saksaan on saapunut lyhyen ajan sisällä ennätykselliset 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Aluksi auliisti ovensa avannut maa otti viime vuonna käyttöön väliaikaiset rajatarkistukset ja on sittemmin muutenkin pyrkinyt rajoittamaan tulijoiden määrää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat