Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

AFP: Taleban käyttää Afganistanin poliisin seksiorjapoikia soluttautujina

Ikivanha perinne poikien hyväksikäytöstä on vaikea hävittää, koska sitä ylläpitävät yhteiskunnan valtaapitävät.

Ulkomaat
 
Ahmad Masood / Reuters
AFP:n lähteiden mukaan bacha-seksiorjista on tullut yleinen käytäntö erityisesti Uruzganin poliisin keskuudessa.
AFP:n lähteiden mukaan bacha-seksiorjista on tullut yleinen käytäntö erityisesti Uruzganin poliisin keskuudessa. Kuva: Ahmad Masood / Reuters

Ääri-islamistinen Taleban-liike on löytänyt Afganistanin poliisin keskuudesta kauhean heikkouden, jota se käyttää iskuissaan viranomaisia vastaan.

Vanha perinne nimeltä bacha bazi, jossa miehet käyttävät nuoria poikia seksiin, on levinnyt koko Afganistaniin, mutta erityisen yleinen se on maan keskiosissa Uruzganin maakunnassa. Uruzganin poliisin keskuudessa tapa on niin yleinen, että Taleban on alkanut soluttaa omia poikiaan poliisin sisäpiriiin seksiorjiksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Poikien avulla tehdyissä sisäpiiri-iskuissa on kuollut AFP:n tietojen mukaan viime vuosina satoja poliiseja. Pelkästään tämän vuoden tammi–huhtikuussa iskuja tehtiin ainakin kuusi.

”Taleban lähettää poikia – kauniita poikia – soluttautumaan tarkastuspisteille ja tappamaan, huumaamaan ja myrkyttämään poliiseja. He ovat selvittäneet poliisivoimien suurimman heikkouden, bacha bazin”, Uruzganin entinen poliisipäällikkö Ghulam Sakhi Rogh kertoi AFP:lle.

Viime keväänä sisäpiiri-iskusta selvinnyt 21-vuotias poliisi kertoi AFP:lle, kuinka tarkastuspisteen komentajan oma seksiorja oli avannut myöhään yöllä tulen ja tappanut nukkuvat poliisit.

”Hän päästi talebanit sisään leiriin ja he tökkivät ruumiita kiväärin perillä. Esitin kuollutta”, poliisin työn sittemmin jättänyt mies kertoi.

Bacha bazi oli kielletty Talebanin ollessa vallassa 1990-luvun puolivälistä vuoteen 2001. Liike on kiistänyt käyttävänsä alaikäisiä poikia eli ”bachoja” soluttautujina.

AFP:n lähteiden mukaan bacha-seksiorjista on tullut yleinen käytäntö Uruzganin poliisin keskuudessa, ja Taleban käyttää tilannetta hyväksi. Käytännössä lähes jokaisella poliisin tarkastuspisteellä on poikia, joita värvätään paitsi seksiin, myös taistelijoiksi, nimettömät virkamieslähteet kertoivat. Seksuaalinen hyväksikäyttö tekee pojista helppoja värvättäviä islamisteille.

Brittikanava BBC:n raportin mukaan bacha baziin liittyy nuorten poikien pukeminen naisiksi viihdyttääkseen miehiä. Sukupuolten jyrkkä erottelu on edistänyt tavan leviämistä: Naiset eivät saa tanssia julkisesti, joten miehet katsovat tanssivia poikia. Jälkikäteen pojat viedään usein miesten sänkyihin.

Tapaa on vaikea hävittää, sillä sitä pitävät yllä suuret ja mahtavat: poliitikot, sotaherrat ja poliisikomentajat, joille bachat ovat statussymboli.

The New York Times paljasti viime vuonna, että Yhdysvaltojen sotilasjohto käski maassa palvelevia joukkojaan ummistamaan silmänsä nuorten poikien toistuvalta hyväksikäytöltä. Yhdysvaltojen ulkoministeriö on kuvaillut tapaa ”kulttuurin hyväksymäksi raiskaukseksi”.

Afganistanin sisäministeriö ei suostunut kommentoimaan AFP:lle bachojen käyttöä sisäpiiri-iskuissa, mutta ministeriö tunnusti perinteen olevan ”vakava rikos” poliisin riveissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat