Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n puolustuslähteet: Venäjä teki ilmaiskuja kapinallisia vastaan Etelä-Syyriassa

BBC:n mukaan USA:n diplomaatit haluavat iskuja Syyrian hallitusta vastaan.

Ulkomaat
 
RODI SAID / Reuters
BBC:n mukaan Yhdysvaltojen ulkoministeriössä on halua tehdä muutoksia maan toimiin Syyriassa. Kuva ilmaiskusta Aleppossa.
BBC:n mukaan Yhdysvaltojen ulkoministeriössä on halua tehdä muutoksia maan toimiin Syyriassa. Kuva ilmaiskusta Aleppossa. Kuva: RODI SAID / Reuters

Venäjä teki torstaina ilmaiskuja Etelä-Syyriassa kapinallisjoukkoja vastaan, kertoo yhdysvaltalainen puolustusviranomainen uutistoimistoille. Iskujen kohteena olleet kapinallisjoukot taistelevat äärijärjestö Isisiä vastaan, ja mukana on myös Yhdysvaltojen tukemia joukkoja.

Nimettömänä puhunut viranomainen arvosteli ilmaiskuja uutistoimistojen mukaan kovin sanoin, koska hänen mukaansa alueella ei tuolloin ollut Venäjän tai Syyrian maajoukkoja. Näin ollen iskuja ei viranomaisen mielestä voi perustella itsepuolustuksella.

Reutersin mukaan Venäjän edustaja on kommentoinut nimettömiä syytöksiä sanomalla, että maltillisten ja ääri-islamististen kapinallisryhmien erottaminen toisistaan on ilmaiskuissa vaikeaa, sillä ryhmät taistelevat maassa lähellä toisiaan.

Reutersin mukaan Yhdysvallat on kieltäytynyt yhdistämästä voimiaan Venäjän kanssa Syyriassa Isisin vastaisissa taisteluissa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti ilmaiskunsa viime vuoden syyskuussa. Yhdysvaltojen mukaan Venäjän toimet on tarkoitettu vain Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tukemiseen, kun taas Yhdysvallat on vaatinut hänen väistymistään.

Keskiviikkona Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry patisti al-Assadia ja Venäjää noudattamaan helmikuussa sovittua aselepoa, joka on pitänyt heikosti. Kerry varoitti, että Yhdysvaltojen kärsivällisyys alkaa olla lopussa.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan yhteensä 51 Yhdysvaltain ulkoministeriön viranomaista on allekirjoittanut sisäisen muistion, jossa vastustetaan Yhdysvaltojen toimia Syyriassa ja vaaditaan iskuja al-Assadin hallintoa vastaan.

Kerry kertoi uutistoimisto Reutersille Kööpenhaminassa pitävänsä muistiota tärkeänä kannanottona. Hän ei ole vielä nähnyt muistiota, mutta hän aikoo keskustella asiasta palattuaan Yhdysvaltoihin.

Reutersin mukaan Venäjän edustaja on kommentoinut yhdysvaltalaisviranomaisten vaatimusta vallanvaihdosta sanomalla, että se veisi koko alueen ”täyteen kaaokseen”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat