Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuontikondomit taas viranomaisten hampaissa: Venäjä kielsi Durexit

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Mikko Stig / Lehtikuva
Kondomimerkin kerrotaan palaavan kauppojen hyllyille, jos niitä valmistava brittiyhtiö huolehtii ”asiaankuuluvasta rekisteröintimenettelystä”. Kuvituskuva.
Kondomimerkin kerrotaan palaavan kauppojen hyllyille, jos niitä valmistava brittiyhtiö huolehtii ”asiaankuuluvasta rekisteröintimenettelystä”. Kuvituskuva. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Brittiläiset Durex-kondomit joutuivat myyntikieltoon Venäjällä, kertoo maan terveysviranomainen uutistoimisto AFP:n mukaan.

Maan terveysalan valvontalaitoksen johtaja Mikhail Murashko kertoi AFP:n mukaan venäläisille uutistoimistoille, että tuotteen rekisteröinnissä on ollut puutteita. Durex on paikallisen median mukaan Venäjän suosituin kondomimerkki.

Murashko vakuuttelee, että päätös ei johda kondomipulaan, koska markkinoille jää yhä kymmeniä merkkejä. Hänen mukaansa Durexit palaavat kauppojen hyllyille, jos niitä valmistava brittiyhtiö Reckitt Benckiser huolehtii ”asiaankuuluvasta rekisteröintimenettelystä”.

Tuontikondomit ovat aiemminkin olleet Venäjällä viranomaisten hampaissa. Helsingin Sanomat kertoi viime vuonna maan teollisuus- ja kauppaministeriön suunnitelmasta, jossa lääketieteellisten välineiden, muun muassa kondomien, maahantuonti olisi haluttu kieltää kokonaan. Taustalla oli halu vähentää riippuvuutta ulkomaisesta tuonnista ja vahvistaa kotimaista osaamista.

Tuolloin Venäjän terveyslaitoksen entisen johtaja Gennadi Onishtshenko totesi Ria Novosti -uutistoimistolle, että kondomien tuontikielto tekisi ”ihmisistä harkitsevampia ja tarkkaavaisempia partnerin valinnan suhteen”.

Kondomit ovat yhteiskunnallinen kysymys myös muun muassa siksi, että hiv-tartuntojen lisääntyminen on Venäjällä suuri ongelma. Virallisten lukujen mukaan hiv-positiivisten määrä ylitti miljoonan viime vuoden lopussa, mutta epävirallisten arvioiden mukaan maassa on 1,5–2 miljoonaa ihmistä, joilla on tartunta.

AFP:n mukaan maan hallinto on saanut asiantuntijoilta kritiikkiä siitä, että se ei ole keskittynyt tarpeeksi koulujen seksivalistukseen ja muihin ennaltaehkäiseviin toimiin.

Esimerkiksi Moskovassa järjestettiin viime vuonna valistuskampanja, jossa kehotettiin ihmisiä kondomin käytön sijaan olemaan uskollisia parisuhteessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat