Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook-hakkeri piinasi käyttäjiä miljoonilla roskapostiviesteillä – yli kaksi vuotta vankeutta

Facebook-tileille tunkeutunut ja lähes 27 miljoonaa roskapostiviestiä lähettänyt mies tuomittiin vankeuteen Yhdysvalloissa.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Mies käytti roskapostin lähtettämiseen Facebook-käyttäjien kaverilistoja sekä sähköpostiosoitteita. Kuvituskuva.
Mies käytti roskapostin lähtettämiseen Facebook-käyttäjien kaverilistoja sekä sähköpostiosoitteita. Kuvituskuva. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

”Roskapostikuninkaaksi” itseään kutsunut Sanford Wallace tuomittiin tällä viikolla kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa petoksesta. Lisäksi hän saa 310 000 dollarin (noin 277 000 euron) sakot. Tuomiosta uutisoi muun muassa BBC.

Syyttäjänviraston tiedotteen mukaan Las Vegasista kotoisin oleva mies lähetti yli 27 miljoonaa roskapostiviestiä vuosina 2008–2009.

Mies tunkeutui Facebook-käyttäjien tileille, imuroi käyttäjien kaverilistat ja lähetti niiden kautta heidän Facebook-kavereilleen roskapostia. Lisäksi hän otti talteen saamiaan sähköposteja ja salasanoja sekä käytti niitä roskapostin lähettämiseen.

Syyttäjänviraston mukaan hän sai myös taloudellista hyötyä huijatessaan vastaanottajia painamaan muille verkkosivustoille johtavia linkkejä.

Wallace myönsi syytteet petoksesta ja oikeuden halventamisesta. Jälkimmäinen rikosnimike viittaa siihen, että oikeus kielsi aiemman oikeusjutun yhteydessä miestä käyttämästä Facebookia, mutta hän ei piitannut määräyksestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat