Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Philadelphia kiristää virvoitusjuomien verotusta – panimoteollisuus uhkaa viedä päätöksen oikeuteen

Virvoitusjuomiin kohdistuva vero on Yhdysvalloissa harvinainen. Philadelphia aikoo käyttää verotulot esimerkiksi päivähoitopalveluihin.

Ulkomaat
 
Benoit Tessier / Reuters
Veroa on vastustanut virvoitusjuoma-alan etujärjestö American Beverage Association.
Veroa on vastustanut virvoitusjuoma-alan etujärjestö American Beverage Association. Kuva: Benoit Tessier / Reuters

Philadelphian kaupunki Yhdysvalloissa on päättänyt kiristää virvoitusjuomien verotusta. Kaupunginvaltuusto teki voimakasta vastustusta herättäneen päätöksen torstaina.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Virvoitusjuomiin kohdistuva vero on Yhdysvalloissa harvinainen. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan veroa on yritetty saada voimaan 30 osavaltiossa. Se on mennyt läpi ainoastaan Berkeleyssä Kaliforniassa, ja nyt Philadelphiassa Pennsylvaniassa.

Philadelphiassa veron on määrä tulla voimaan ensi tammikuussa.

Yhdysvaltalaisen Vox-uutissivuston mukaan vero koskee kaikkia juomatuotteita, joihin on lisätty sokeria. Sen piiriin kuuluvat esimerkiksi limut, jääteet, energiajuomat ja makeutetut kahvijuomat. Alkoholijuomia ja maitopohjaisia tuotteita se ei kuitenkaan koske.

Vastustajien mielestä vero kohdistuu erityisesti pienituloisiin ja yllyttää ihmisiä ostamaan virvoitusjuomansa kaupungin ulkopuolelta, Reuters kirjoittaa.

Veroa on vastustanut erityisesti virvoitusjuomateollisuuden järjestö American Beverage Association (ABA). Se edustaa muun muassa virvoitusjuomia valmistavia Coca-Cola Companya sekä PepsiCoa.

Reutersin mukaan ABA on jo ilmoittanut ryhtyvänsä oikeustoimiin estääkseen veron voimaantulon Philadelphiassa.

Kaupungin päätös on merkittävä voitto tahoille, jotka ovat puhuneet virvoitusjuomien yhteydestä ylipainoon ja diabetekseen, uutistoimisto kirjoittaa.

Philadelphian pormestari Jim Kenney on ilmoittanut, että uudella verolla saavutettavat tulot on määrä käyttää lasten päivähoidon kaltaisiin julkisiin palveluihin.

”Jos aiot laittaa jotain verolle ja ihmiset tietävät, minne ne rahat menevät, heidät on helpompi saada kannattamaan asiaa”, hän on sanonut haastattelussa Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat