Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU päätti jatkaa Krimin valtaukseen liittyviä pakotteita ainakin vuodella

Venäjän-vastaisille talouspakotteille on odotettavissa jatkoa ensi viikolla.

Ulkomaat
 
Markku Ulander
Mies kantoi Venäjän lippua alueparlamentin läheisellä kadulla Krimin niemimaan pääkaupungissa Simferopolissa 14. maaliskuuta 2014.
Mies kantoi Venäjän lippua alueparlamentin läheisellä kadulla Krimin niemimaan pääkaupungissa Simferopolissa 14. maaliskuuta 2014. Kuva: Markku Ulander

Euroopan unioni on päättänyt jatkaa pakotteita, jotka se otti käyttöön Venäjän miehitettyä Ukrainaan kuuluvan Krimin niemimaan.

EU-maat päättivät perjantaina, että Krimin valtaukseen liittyviä pakotteita jatketaan vuodella eli 23. kesäkuuta 2017 saakka.

”EU tuomitsee edelleen Krimin ja Sevastopolin laittoman irrottamisen”, neuvoston julkaisemassa tiedotteessa sanotaan.

Krimin valtaukseen liittyvät pakotteet koskevat lähinnä EU:n kansalaisia ja EU:n alueella toimivia yrityksiä. Ne muun muassa estävät Krimillä valmistettujen tuotteiden tuonnin EU:n alueelle sekä liikenne-, viestintä- ja energiasektorin käyttöön soveltuvan teknologian viennin Krimille. Ne myös estävät eurooppalaisia yrityksiä ostamasta kiinteistöjä Krimillä ja kieltävät rahoituksen ja palveluiden antamisen krimiläisille yhtiöille.

Pakotteet rajoittavat myös turismia estämällä eurooppalaisten risteilyalusten matkat niemimaan satamiin.

Krimin valtaukseen liittyvät pakotteet ovat osa Euroopan unionin laajaa pakotepakettia, jotka se on ottanut käyttöön Ukrainan sodan takia.

EU-maiden odotetaan jatkavan ensi viikolla myös Venäjää vastaan kohdistettuja talouspakotteita, jotka ovat koko pakotepaketin kovimpia ja kipeimmin purevia sanktioita.

Nämä vuonna 2014 langetetut pakotteet muun muassa sulkivat eurooppalaiset rahoitusmarkkinat Venäjän valtio-omisteisilta pankeilta ja rajoittivat Venäjän öljyteollisuuden uudistamiseen tarvittavan teknologian vientiä.

EU on kytkenyt talouspakotteiden mahdollisen purkamisen Minskin rauhansopimuksen täydelliseen toimeenpanoon. Talouspakotteet umpeutuvat heinäkuun lopussa, ellei niille määrätä jatkoa.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi torstaina Suomessa, että hän on hyvin varma pakotteiden jatkosta.

Krimin valtaukseen liittyvien pakotteiden ja Venäjään kohdistettujen talouspakotteiden lisäksi EU on laatinut mustan listan Ukrainan separatisteista ja venäläisistä. Listalla olevien henkilöiden varat EU:ssa on jäädytetty, eivätkä he saa matkustaa unionin alueelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat