Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin varoittaa jännitteiden kiristymisestä – puolusti Venäjän toimia Ukrainassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin puolusti jälleen Venäjän toimia Ukrainassa. Hän korosti, että eurooppalaiset yritykset haluavat tehdä kauppaa Venäjän kanssa.

Ulkomaat
 
GRIGORY DUKOR / REUTERS
Vladimir Putin puhui Pietarin talousfoorumissa perjantaina.
Vladimir Putin puhui Pietarin talousfoorumissa perjantaina. Kuva: GRIGORY DUKOR / REUTERS

Pietari. Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti perjantaina, että geopoliittiset jännitteet voivat kiristyä maailmassa. Putin antoi varoituksen puheessaan, jonka hän piti Pietarin talousfoorumissa.

”Nykyinen geopoliittinen jännite liittyy taloudelliseen epävarmuuteen ja aiempien kasvun lähteiden tyrehtymiseen. On riski, että jännitys kasvaa tai sitä jopa provosoidaan”, Putin sanoi vuosittain järjestettävässä talousfoorumissa.

Tänä vuonna huomio on kiinnittynyt Venäjän ja EU:n suhteisiin, sillä Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker vierailee talousfoorumissa ensimmäisenä edustajana Euroopan unionin ylimmästä johdosta Krimin valtauksen ja Itä-Ukrainan sodan puhkeamisen jälkeen.

Euroopan unionin Venäjälle langettamista pakotteista Putin totesi jälleen, että Venäjä ei ole vastuussa kriisin aloittamisesta, vaan on vain puolustanut Ukrainan venäjänkielisten etuja.

Hän toisti ulkoministeri Sergei Lavrovin aiemmin julkilausuman näkemyksen, jonka mukaan sotilasliitto Nato on löytänyt Venäjästä uuden vihollisen ja perustelee Venäjän-uhkalla olemassaoloaan.

Hänen mielestään tällainen kierre voi johtaa todelliseen kylmään sotaan, mitä Venäjä ei halua.

Putin suuntasi sanansa myös yrityksille vakuuttamalla, että Venäjän tulee tehdä uudistuksia ja lisätä työn tuottavuutta sekä saattaa turvallisuusviranomaiset rikosvastuuseen, mikäli ne sekaantuvat yritysten toimintaan.

Hän sanoi tavanneensa saksalaisia ja ranskalaisia yrityksiä ja totesi, että yritykset haluavat tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat