Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmelle syytteet terrorismirikoksista Belgiassa – epäillään suunnitelleen iskua viikonlopuksi

Pidätettyjen on kerrottu kaavailleen iskua Brysseliin tänä viikonloppuna.

Ulkomaat
 
Reuters
Francois Lenoir / Reuters
Poliisi turvasi kotietsintää Molenbeekin lähiössä Brysselissä maaliskuussa. Pariisin terrori-iskujen suunnittelija Salah Abdeslam pidätettiin poliisirynnäkössä Brysselin Molenbeekin kaupunginosassa 18. maaliskuuta.
Poliisi turvasi kotietsintää Molenbeekin lähiössä Brysselissä maaliskuussa. Pariisin terrori-iskujen suunnittelija Salah Abdeslam pidätettiin poliisirynnäkössä Brysselin Molenbeekin kaupunginosassa 18. maaliskuuta. Kuva: Francois Lenoir / Reuters

Kolme miestä saa syytteet terroristisessa tarkoituksessa tehtävän murhan suunnittelusta ja terrorijärjestön toimintaan osallistumisesta Belgiassa.

Epäillyt ovat kansalaisuudeltaan belgialaisia.

Poliisi pidätti perjantain ja lauantain välisenä yönä 12 ihmistä epäiltynä terrori-iskujen suunnittelusta. Yhdeksän pidätetyistä vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

Pidätykset tehtiin kotietsintöjen yhteydessä. Poliisi tutki perjantain ja lauantain välisenä yönä 40 taloa ja 152 varastotilaa, liittovaltion syyttäjä kertoi lausunnossaan lauantaina. Etsinnöissä ei löytynyt aseita tai räjähteitä, ja ne sujuivat selkkauksitta.

Flaaminkielinen yleisradioyhtiö VTM kertoi, että pidätettyjä epäiltiin iskun suunnittelemisesta Brysseliin tänä viikonloppuna Belgian jalkapallo-ottelun yhteydessä.

Kisakatsomoita ja fanien kokoontumispaikkoja Brysselissä on pidetty mahdollisina iskujen kohteina, samoin asemia ja kauppakeskuksia.

Belgian kriisikeskus ei ole nostanut uhkatasoa maksimiin, eli se ei varoita välittömästä hyökkäyksen uhasta. Pääministeri Charles Michel sanoi tiedotustilaisuudessa, että tilanne on hallinnassa.

”Olemme erittäin valppaita, tarkkailemme tilannetta tunti tunnilta ja jatkamme päättäväisesti taistelua ääriliikkeitä, radikalismia ja terrorismia vastaan”, hän totesi.

Huoli terrori-iskuista on ollut viime aikoina korkea jalkapallon EM-kisojen takia.

Keskiviikkona Belgian poliisi sai turvallisuusviranomaisien mukaan varoituksen, että ryhmä terroristijärjestö Isisin taistelijoita olisi hiljattain jättänyt Syyrian ja lähtenyt Eurooppaan tarkoituksenaan tehdä iskuja Belgiassa ja Ranskassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat