Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Radiohead-fanit joutuivat väkivaltaisen iskun kohteeksi Istanbulissa – taustalla ehkä alkoholin juominen

Useat ihmiset protestoivat Istanbulin kaduilla perjantaina tapahtunutta iskua vastaan. Levykauppaan tehdyn iskun uskotaan johtuneen siitä, että liikkeessä olleessa tilaisuudessa nautittiin alkoholia.

Ulkomaat
 
Salla Hekkala
Radioheadin uuden albumin kuuntelutilaisuuten tehty isku sai istanbulilaiset kadulle - "Kippis Tayyip!"
Radioheadin uuden albumin kuuntelutilaisuuten tehty isku sai istanbulilaiset kadulle - "Kippis Tayyip!"
Istanbulilaisen levykaupan järjestämä Radioheadin uuden albumin, A Moon Shaped Poolin kuuntelutilaisuus joutui perjantaina väkivaltaisen iskun kohteeksi. Iskun uskotaan johtuvan siitä, että tilaisuudessa nautittiin alkoholia. Kuva: Reuters.

Radioheadin uuden albumin, A Moon Shaped Poolin kuuntelutilaisuus Istanbulilaisessa levykaupassa päättyi perjantaina ikävästi, kun kepeillä ja pulloilla aseistautuneet miehet hyökkäsivät liikkeeseen. The Guardianin -lehden mukaan jopa 20 miestä pahoinpiteli levykauppa Velvet Indiegroundissa olleita musiikkifaneja.

Iskun motiivina uskotaan olleen se, että liikkeessä juotiin alkoholia ja kuunneltiin musiikkia muslimien pyhän kuukauden Ramadanin aikana. Tapauksesta ladattiin useampia videoita sosiaaliseen mediaan sekä ainakin yksi kuva, jossa olevan veren tahriman miehen kerrotaan loukkaantuneen tapahtumapaikalla.

Isku sai protestoijat liikkeelle lauantaina, mutta poliisi hajotti Istanbulissa järjestetyt mielenilmaukset. Mellakkapoliisit käyttivät kyynelkaasua ja vesitykkejä kaduille kokoontuneita ihmisiä vastaan.

Monet ihmiset huusivat presidentti Tayyip Erdoganin ja vallassa olevan AK-puolueen vastaisia iskulauseita. Presidentti ja AK-puolue ovat tiukentaneet maan alkoholilakeja. Monet maallistuneet kansalaiset kokevat, että heidän on Erdoganin valtakaudella täytynyt sopeutua yhä tiukempiin uskonnollisiin normeihin.

Radiohead julkaisi tapahtuneesta lausunnon, jossa se asettuu tukemaan iskun kohteena olleita fanejaan.

”Sydämemme ovat iskun kohteeksi Velvet Indiegroundissa Istanbulissa joutuneiden kanssa. Toivomme, että jonain päivänä tämän kaltaiset väkivaltaiset ja suvaitsemattomat iskut ovat kaukaista historiaa. Nyt voimme kuitenkin vain tarjota rakkautemme ja tukemme faneillemme Istanbulissa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat