Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unkari kehottaa brittejä pysymään unionissa – EU:n änkyränä tunnettu Orbán kampanjoi Brexitiä vastaan

Unkari itse on hyötynyt EU-jäsenyydestä paljon, ja sadattuhannet unkarilaiset työskentelevät parhaillaan Britanniassa.

Ulkomaat
 
Eric Vidal / Reuters
Unkarin pääministeri Viktor Orban puhui Brysselissä syyskuussa 2015.
Unkarin pääministeri Viktor Orban puhui Brysselissä syyskuussa 2015. Kuva: Eric Vidal / Reuters

EU:n vastarannankiiskenä mainetta niittänyt Unkarin pääministeri Viktor Orbán on liittynyt unionin yhtenäisyyttä puolustavien leiriin.

Pääministeri Orbán aikoo uutistoimisto Reutersin mukaan käynnistää brittilehdistössä kampanjan, jossa hän kehottaa brittejä äänestämään Euroopan unionissa pysymisen puolesta.

Britanniassa järjestetään kansanäänestys EU-jäsenyyden tulevaisuudesta ensi torstaina, ja mielipidemittausten mukaan kyllä- ja ei-leirit ovat tällä hetkellä tasoissa.

Orbánin tiedottaja kertoi Reutersin mukaan, että Orbán aikoo vedota suoraan brittiäänestäjiin sanomalehtiin laitettavilla ilmoituksilla.

”Vaikka olemme keränneet syytöksiä EU-vastaisuudestamme monilta rintamilta useissa eri tapauksissa, tämä on todiste siitä tosiasiasta, että Unkari on sitoutunut Euroopan unioniin”, hallituksen tiedottaja Zoltan Kovacs sanoi Reutersin mukaan.

Viktor Orbán on ajautunut monta kertaa kahnauksiin Euroopan unionin kanssa kyseenalaisilla uudistuksillaan ja poliittisilla linjauksillaan. EU:ssa ei ole katsottu suopeasti Orbánin harjoittamaa talouspolitiikka ja vallan keskittämistä pääministerin johtamalle konservatiiviselle Fidesz-puolueelle.

Unkari on myös kieltäytynyt tekemästä yhteistyötä Euroopan pakolaispolitiikassa ja vastustanut jäsenmaille saneltuja kiintiöitä turvapaikanhakijoiden ottamisessa.

Kansallismielisyyden lietsomisesta huolimatta Orbán tietää hyvin, että Unkari on hyötynyt paljon Euroopan unionin jäsenyydestä muun muassa koheesiovarojen muodossa.

EU-jäsenyyden mahdollistama työvoiman vapaa liikkuvuus on myös saanut monet unkarilaiset lähtemään töihin muihin EU-maihin. Britanniassa unkarilaisia työskentelee Reutersille puhuneen tiedottaja Kovacsin mukaan tällä hetkellä 250 000–300 000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat