Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisoikeusjärjestö: Turkin rajavalvojat ampuivat syyrialaislapsia

Ainakin kahdeksan sotaa pakenevaa syyrialaista kuoli turkkilaisten rajavalvojien luoteihin, kun he yrittivät ylittää rajaa Turkin puolelle.

Ulkomaat
 

Turkin rajavalvojat ovat ampuneet kuoliaaksi ainakin kahdeksan syyrialaista, jotka yrittivät päästä Turkin puolelle rajaa, syyrialaisten tilannetta tarkkaileva ihmisoikeusjärjestö kertoi sunnuntaina.

Kolme lasta, neljä naista ja yksi mies kuolivat Turkin rajavartijoiden luoteihin sunnuntain vastaisena yönä, kun he yrittivät päästä Turkin puolelle Khirbet al-Joz -nimisen rajakylän lähistöllä, kertoo Britanniasta käsin toimiva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Kuolleet olivat ilmeisesti pääasiassa saman perheen jäseniä, sanoo uutistoimisto Reuters. Reutersin mukaan monet aktivistit vahvistivat järjestön tiedot.

Järjestön mukaan kahdeksan kuolleen lisäksi kahdeksan muuta ihmistä haavoittui ammuskelussa.

”Kuolonuhrien määrän odotetaan nousevan, koska osa ihmisistä on kriittisessä tilassa”, järjestö sanoo tiedotteessaan.

Reutersin mukaan Turkin sotilasviranomaiset kiistävät tapahtuneen.

”Väitteet, että turkkilaiset sotilaat tappoivat yhdeksän Hatayn maakunnassa rajanylitystä yrittänyttä ihmistä eivät ole totta. Viime yönä raja yritettiin ylittää laittomasti, mutta yhtäkään laukausta ei ammuttu kohti ihmisiä”, Turkin armeijan lausunnossa sanottiin Reutersin mukaan.

Turkki on käytännössä sulkenut rajansa syyrialaisilta, ja sen rajavartijoita on aikaisemminkin syytetty sotaa pakenevien syyrialaisten ampumisesta ja hakkaamisesta rajalla.

Syyrialaisten tilannetta tarkkailevan järjestön mukaan kymmenet sotaa pakenevat syyrialaiset ovat kuolleet Turkin rajavartijoiden luoteihin.

Turkissa on tällä hetkellä noin 2,7 miljoonaa syyrialaispakolaista. Maa on solminut Euroopan unionin kanssa sopimuksen, jonka seurauksena se on alkanut estää pakolaisten ja muiden siirtolaisten matkaamista Kreikan saarille ja eteenpäin Eurooppaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat