Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Brittimedia ei ole yhtä vapaata kuin suomalainen media”

Ulkomaat
 
Conor O'Leary
Britannian työväenpuolueen varapuheenjohtaja Tom Watson kampanjoi Lontoossa.
Britannian työväenpuolueen varapuheenjohtaja Tom Watson kampanjoi Lontoossa. Kuva: Conor O'Leary

Lontoo

Britannian työväenpuolueen varajohtaja Tom Watson lukeutuu labourin työjuhtiin.

Siinä missä puolueen johtaja Jeremy Corbyn on osoittautunut puolihaluttomaksi kampanjoijaksi, Watson on kiertänyt maata puhumassa äänestäjiä EU-jäsenyyden jatkon kannalle.

Siitä huolimatta Watson ei uskalla luottaa siihen, että britit äänestävät EU-jatkon puolesta.

”Poliitikkoja on kahta lajia: optimisteja ja pessimistejä. Kaikkiin voittamiini vaaleihin olen käynyt pessimistinä. Pidän mielessä, että voimme myös hävitä”, Watson kertoi HS:lle.

Watsonin mukaan oli jo etukäteen tiedossa, että kisasta tulee hyvin tiukka. Äänestäjiä on vaikea vakuuttaa EU:n eduista.

Yksi syy on se, että brittihallitukset eivät ole muistuttaneet eurooppalaisen yhteistyön hyödyistä pariin kymmeneen vuoteen. Toinen syy on hyvin EU-kielteinen lehdistö.

”Brittimedia ei ole yhtä vapaata kuin suomalainen media”, Watson sanoo.

Watsonille brittimedian kiemurat ovat tuttuja parlamentin kulttuuri-, media- ja urheiluvaliokunnasta. Hän oli 2011 mukana selvittämässä Britanniaa ravistellutta skandaalia, jossa mediamoguli Rupert Murdochin omistama News of the World -sensaatiolehti oli kuunnellut julkkisten ja muiden vastaajaviestejä.

Watson kirjoitti myös kirjan Murdochin mediaimperiumin, poliitikkojen ja poliisin keskinäisistä suhteista.

Murdochin omistuksiin kuuluva The Sun -iltapäivälehti kampanjoi EU-eron puolesta. Saman konsernin The Times -lehti kannattaa EU-jäsenyyttä. The Sunday Times puolestaan päätyi hdistelmään: kannattamaan eroa, mutta lykkäämään EU:sta irrottautumista.

EU-myönteinen leiri on yrittänyt vedota ekonomistien ja muiden asiantuntijoiden vakuutteluihin, että Britannia pärjää unionissa paremmin kuin yksin.

Brexit-leirin pääsanoma on ollut keväästä lähtien maahanmuuton kitkeminen. Watson itsekin on kalastellut äänestäjiä samoilla apajilla. Hänestä EU:n vapaa liikkuvuus ei ole kestävällä pohjalla.

EU-jäsenyyden puolesta kampanjoi myös konservatiivipääministeri David Cameron. Työväenluokkaisen äänestäjäkunnan voi olla vaikea asettautua samaan rintamaan elitistisen Cameronin kanssa.

Corbynin aisapariksi syyskuussa äänestetty Watson, 49, on kotoisin Yorkshirestä Pohjois-Englannista. Sieltä oli kotoisin myös viime torstaina surmattu labourin kansanedustaja Jo Cox, 41.

HS haastatteli Watsonia ennen Coxin surmaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat