Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenen kuoli ja yli sata loukkaantui mielenosoituksessa Meksikossa – opettajat vastustavat koulutusuudistusta

Väkivaltaisuudet puhkesivat, kun mellakkapoliisi yritti häätää mielenosoittajia tieosuudelta.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Jorge Luis Plata / Reuters
Koulutusuudistusta vastustavat mielenosoittajat ovat pystyttäneet tiesulkuja Nochixtlanissa. Sunnuntain väkivaltaisuudet puhkesivat, kun mellakkapoliisi yritti häätää mielenosoittajia pois tieosuudelta.
Koulutusuudistusta vastustavat mielenosoittajat ovat pystyttäneet tiesulkuja Nochixtlanissa. Sunnuntain väkivaltaisuudet puhkesivat, kun mellakkapoliisi yritti häätää mielenosoittajia pois tieosuudelta. Kuva: Jorge Luis Plata / Reuters

Meksikon mielenosoitusten uhriluku nousi maanantaina kymmeneen, kertoo uutistoimisto AFP. Lisäksi yli sata loukkaantui Meksikossa Oaxacan osavaltiossa sunnuntaina, kun opettajien mielenosoitus yltyi väkivaltaiseksi.

Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Oaxacan ylisyyttäjä Joaquin Carrillon mukaan seitsemän siviiliä kuoli luotien aiheuttamiin haavoihin ja yksi kuoli räjähteeseen. Carrillon mukaan kuolleiden joukossa ei ollut opettajia.

Opettajien ammattiliiton jäsenet ovat vastustaneet mielenosoituksissaan maan koulutusuudistusta.

Viime päivien aikana mielenosoittajat ovat pystyttäneet tiesulkuja. Sunnuntain väkivaltaisuudet puhkesivat, kun mellakkapoliisi yritti häätää mielenosoittajia pois tieosuudelta.

Meksikon liittovaltion poliisin edustajan mukaan mielenosoittajien joukossa olleet naamioituneet henkilöt ampuivat ja heittivät polttopulloja poliisia kohti.

”Opettajat eivät ole olleet osallisia näihin tapahtumiin”, hän sanoi tiedotustilaisuudessa AFP:n mukaan.

Mielenilmaukset ovat kiihtyneet poliisin pidätettyä noin viikko sitten kaksi opettajien ammattiliiton johtajaa. Toista heistä epäillään rahanpesusta, toista varkauksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat