Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea vetää sotilaansa Ugandasta

Pohjois-Korean kanssa yhteistyötä tekevät maat ovat kuitenkin joutuneet aiempaa vaikeampaan tilanteeseen, kun YK on vahvistanut pakotteitaan Pohjois-Korean ydinkokeiden jälkeen.

Ulkomaat
 

Pohjois-Korea vahvisti sunnuntaina vetävänsä kaikki sotilaansa Ugandasta, eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap kertoo.

Pohjois-Korealla on ollut 60 sotilasta ja turvallisuuspalvelun työntekijää Ugandassa kouluttamassa maan sotilaita ja poliiseja. Maat ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1987.

”Mitä tulee Korean kansantasavallan yhteistyöhön Ugandan kanssa, se alkoi Ugandan hallituksen pyynnöstä kauan sitten ja on auttanut maata huomattavasti. Kun asiaan liittyvän sopimuksen kausi päättyi, Korean kansantasavallan henkilöstö vetäytyy parhaillaan maasta kahdenvälisen sopimuksen mukaisesti”, Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA siteerasi ulkoministeriön edustajaa Yanhopin ja NKNews-sivuston mukaan.

Se syytti Yhdysvaltoja yrityksestä painostaa Afrikan maita katkaisemaan suhteensa Pohjois-Koreaan, mutta julisti yritykset turhiksi.

Pohjoiskorealaisten sotilaiden vetämisestä Ugandasta on liikkunut ristiriitaista tietoa.

Ugandan presidentti Yoweri Museveni lupasi viime kuussa Etelä-Korean presidentille Park Geun-hyelle, että maa lopettaa sotilaallisen yhteistyön Pohjois-Korean kanssa. Viime viikolla Etelä-Korea kertoi Ugandan pyytäneen sotilaita poistumaan.

Ugandan kannanotot ovat olleet osin keskenään ristiriitaisia, joten asiasta ei ole ollut täyttä varmuutta.

Koreat ovat taistelleet vuosia vaikutusvallasta Afrikasta.

Pohjois-Korean kanssa yhteistyötä tekevät maat ovat kuitenkin joutuneet aiempaa vaikeampaan tilanteeseen, kun YK on vahvistanut pakotteitaan Pohjois-Korean ydinkokeiden jälkeen. Uudet pakotteet muun muassa kieltävät yksiselitteisesti pohjoiskorealaisten sotilasneuvonantajien käytön.

Etelä-Korean edustajat ovat kiertäneet selittämässä Afrikan maissa, että YK:n turvaneuvoston pakotteiden rikkominen voi tulla maille kalliiksi. Etelä-Korea toivoo pakotteiden pakottavan Pohjois-Korean luopumaan ydinohjelmastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat