Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea: Amerikkalaisvankeja ei vapauteta, ellei entinen vanki lopeta ”lörpöttelyä”

Pohjois-Koreaa ärsyttää vankeusajastaan kirjan kirjoittanut Kenneth Bae, joka on haastatteluissa sanonut pohjoiskorealaisten olevan ”aivopestyjä”

Ulkomaat
 
DAVID RYDER / Reuters
Vankeudesta Pohjois-Koreassa vapautunut Kenneth Bae Washingtonissa marraskuussa 2014.
Vankeudesta Pohjois-Koreassa vapautunut Kenneth Bae Washingtonissa marraskuussa 2014. Kuva: DAVID RYDER / Reuters

Pohjois-Korea ei aio neuvotella Yhdysvaltain kanssa kahden vankeudessa olevan yhdysvaltalaisen kanssa, ellei Pohjois-Koreasta vapautunut Kenneth Bae lakkaa puhumasta julkisesti vankeusajastaan, Pohjois-Korean valtiollinen media kertoi maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Bae oli yhdysvaltalainen matkanjohtaja, jonka Pohjois-Korea vangitsi marraskuussa 2012 ja tuomitsi 15 vuoden pakkotyöhän rikoksista valtiota vastaan.

Bae vapautui kaksi vuotta myöhemmin ja kirjoitti vankeusajastaan kirjan, joka ilmestyi viime kuussa. Markkinoidessaan kirjaansa hän on antanut useita haastatteluja vankeusajastaan.

Pohjois-Koreaa näyttää ärsyttävän erityisesti haastattelu, jonka Bae antoi Etelä-Koreassa toimivalle pohjoiskorealaiselle loikkariryhmälle. Ryhmä lähetti haastattelun myös Pohjois-Koreaan.

Bae sanoi haastattelussa ymmärtäneensä vankeudessaan tulleensa ”neuvotteluvälineeksi” Pohjois-Korealle. Hän myös kutsui pohjoiskorealaisia ”aivopestyiksi”.

”Niin kauan kuin Kenneth Bae jatkaa lörpöttelyään, emme yritä löytää mitään kompromissia tai käy neuvotteluja Yhdysvaltain kanssa yhdysvaltalaisista rikollisista, eikä mitään humanitääristä toimea ole todellakaan tulossa”, valtiollinen uutistoimisto KCNA ilmoitti Reutersin mukaan.

”Jos Bae jatkaa, maassamme olevat yhdysvaltalaiset rikolliset ovat säälittävässä tilanteessa, koska eivät enää koskaan voi palata kotimaahansa.”

Pohjois-Koreassa on tällä haavaa vankeudessa kaksi yhdysvaltalaista, molemmat pakkotyössä.

Maaliskuussa Pohjois-Korea tuomitsi Otto Warmbierin, 21, pakkotyöhön tämän yritettyä varastaa propagandakyltin. Huhtikuussa amerikankorealainen lähetystyöntekijä Kim Dong Chul tuomittiin vankeuteen kumouksellisesta toiminnasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat