Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vietnamissa pahin kuivuus 90 vuoteen – EU avustaa ruoan- ja vedenpuutteesta kärsiviä

Euroopan komission ECHO tarjoaa Vietnamin kuivuuden uhreille 2 miljoonan euron avustusta. Vastaavanlainen avustus myönnettiin myös Paraguayihin.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Nguyen Huy Kham / Reuters
Kuivuuden lisäksi merivesi on sekoittunut Mekong-joen suistomaahan, mikä on tuhonnut muun muassa riisisatoja. Kuivunut riisipelto kuvattiin Soc Trangissa Mekongin suistolla maaliskuun lopulla.
Kuivuuden lisäksi merivesi on sekoittunut Mekong-joen suistomaahan, mikä on tuhonnut muun muassa riisisatoja. Kuivunut riisipelto kuvattiin Soc Trangissa Mekongin suistolla maaliskuun lopulla. Kuva: Nguyen Huy Kham / Reuters

Vietnamissa vallitsee kuivuus, joka on jättänyt miljoona ihmistä ruoanpuutteeseen ja kaksi miljoonaa ihmistä vedenpuutteeseen, kertoo Euroopan komission humanitaarisen avun toimisto ECHO uutistoimisto Reutersin mukaan.

ECHO tarjoaa Vietnamille 2 miljoonan euroa hätäapua.

”Tämä EU-avustus auttaa tarjoamaan apua näinä kriittisinä aikoina niille perheille, joihin kuivuus on vaikuttanut. Avustuksella taataan se, että ihmisten perustarpeet täytetään”, sanoo EU-komissaari Christos Stylianides humanitaarisesta avusta ja kriisinhallinnasta.

Kuivuus Vietnamissa on pahin 90 vuoteen. Syynä kuivuudelle on El Niño -sääilmiö. Kuivuuden lisäksi merivesi on sekoittunut Mekong-joen suistomaahan, mikä on tuhonnut hedelmä-, riisi- ja sokerisatoja.

Vietnam on maailman kolmanneksi suurin riisinviejä Intian ja Thaimaan jälkeen. Suolavesi on levittynyt 25 kilometrin pituudelta Mekongin suistoalueelle, mikä on ECHO:n mukaan enemmän kuin aiempina vuosina.

”Häiriö saostumassa on vaikuttanut vietnamilaisten elinympäristöön, ruoansaantiin ja pääsyyn puhtaan veden ääreen”, kertoo Stylianides ECHO:n lausunnossa.

”Vaikka hallitus on varautunut ja luonut joitain hankkeita, nykyisen katastrofin laajuus on tullut paljon pahemmaksi kuin aluksi oletettiin. Paikalliset eivät ole pystyneet reagoimaan tähän”, sanotaan lausunnossa.

Sääennusteet ovat varoittaneet La Nina sääilmiön mahdollisuudesta. Se on El Niñon vastine, joka voisi tuoda voimakkaita sateita Vietnamiin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

EU julkaisi viime perjantaina miljoonan euron humanitaarisen avun Paraguayn tulvien uhreille, ECHO kertoi tiedotteessaan. Paraguayn tulvat ovat pahimmat vuoden 1982 jälkeen.

Apurahoilla voidaan turvata puhtaan veden saanti ja hygieniajärjestelyjä epidemioiden välttämiseksi. Paraguayta on riepotellut samainen El Niño -sääilmiö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat