Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin kiistelty kampanjapäällikkö sai potkut

Lewandowski sai muun muassa huomiota tarttumalla kovakouraisesti toimittajaan ja huutelemalla alatyylisiä törkeyksiä kampanjatyöntekijälleen.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
BRENDAN MCDERMID / Reuters
Corey Lewandowski New Yorkissa kesäkuun alkupuolella.
Corey Lewandowski New Yorkissa kesäkuun alkupuolella. Kuva: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump on irtisanonut kampanjapäällikkönsä Corey Lewandowskin, useat lehdet ja uutistoimistot kertovat.

Trumpin kampanjaväki vahvistaa, ettei Lewandowski enää työskentele Trumpin kampanjapäällikkönä. Kampanjan puolelta ei ole kerrottu lopettamisen syistä tai vahvistettu sitä, irtisanoiko Trump Lewandowskin.

Ensimmäisenä asiasta kertoneen The New York Timesin mukaan Trump antoi kampanjapäällikölleen potkut. Tiedot potkuista perustuvat lehden omiin lähteisiin.

Myöhemmin maanantaina muun muassa uutistoimisto Reuters, CNN ja Fox News kirjoittivat omien tietojensa perusteella, että kyse oli nimenomaan irtisanomisesta. Myöskään Lewandowski itse ei kiistänyt asiaa CNN:n haastattelussa.

Trumpin presidenttikampanjan tiedotuspäällikkö Hope Hicksin mukaan Lewandowski ei enää ole mukana ”historiallisessa kampanjassa”.

Lewandowski on ollut alusta asti mukana Trumpin kampanjassa, ja hänen avullaan Trump varmisti republikaanipuolueen ehdokkuuden toukokuussa.

”Kampanja on kiitollinen Coreylle kovasta työstä ja omistautumisesta, ja toivoo hänelle kaikkea hyvää tulevaan”, Hicks totesi tiedotteessa.

Lewandowski kertoi CNN:n toimittajalle, ettei hän tiedä, miksi joutui lähtemään. Myös hän kuvaili kuitenkin, että Trumpin kampanjan saavutukset ovat olleet ”historiallisia”.

”Sanoin (Trumpille), että on ollut kunnia ja etuoikeus olla tässä mukana. Tarkoitan sitä koko sydämestäni”, Lewandowski sanoi CNN:lle.

Reutersin mukaan Lewandowskin paikan kampanjapäällikkönä ottaa Trumpin lähimmäksi neuvonantajaksi huhtikuussa valittu Paul Manafort.

Corey Lewandowski oli kiistelty kampanjapäällikkö. Lewandowski sai muun muassa huomiota tarttumalla kovakouraisesti toimittajaan ja huutelemalla alatyylisiä törkeyksiä kampanjatyöntekijälleen.

Lewandowskilla oli vihamieliset suhteet moniin kampanjasta kirjoittaviin toimittajiin, ja myös kampanjan työntekijöiden keskuudessa Lewandowskin lähtöä juhlittiin, The New York Times kertoo.

Hän ei myöskään tullut toimeen Trumpin neuvonantajan Paul Manafortin kanssa. Fox News kirjoittaa oman, kampanjassa mukana olevan lähteensä perusteella, että Manafort olisi uhannut jättää kampanjan, ellei Lewandowski saisi lähtöpasseja.

CNN:n, Reutersin ja Fox Newsin lähteiden mukaan myös Trumpin Ivanka -tytär puolisoineen olisi puhunut Lewandowskin irtisanomisen puolesta. Lewandowski itse kiisti CNN:n haastattelussa, että hänen ja Trumpin lasten välillä olisi ollut jännitteitä.

Lehden mukaan Lewandowskin lähtöä on mahdollisesti valmisteltu siitä lähtien, kun Trumpin ehdokkuus varmistui toukokuussa.

Monet Trumpin tukijat ja rahoittajat olivat olleet huolissaan Trumpin kampanjan seuraavasta vaiheesta eli marraskuun presidentinvaaleista. Esimerkiksi Lewandowskin vastuulla ollut varainkeruu on edennyt hitaasti, The New York Times kertoo.

Lehden mukaan Lewandowskin ajateltiin jarruttavan Trumpin kampanjaa, ja monet republikaanipuolueen vaikuttajat ovat epäilleet, ettei Lewandowski osaa tehdä kampanjaa, joka vetoaa laajempaan yleisöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat