Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FBI:n julkistamat puhelutiedot: Orlandon hyökkääjä uhkaili sitovansa panttivankeihin räjähdeliivejä

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi julkaisi maanantaina tietoja hätäpuheluista, joita Omar Mateen soitti piirityksen aikana.

Ulkomaat
 
Steve Nesius / Reuters
Omar Mateen ammuskeli sisällä klubilla, mitä seurasi kolme tuntia kestänyt panttivankitilanne ja poliisin piiritys. Ystävät ja omaiset surivat uhreja iskun jälkeisenä päivänä Orlandossa.
Omar Mateen ammuskeli sisällä klubilla, mitä seurasi kolme tuntia kestänyt panttivankitilanne ja poliisin piiritys. Ystävät ja omaiset surivat uhreja iskun jälkeisenä päivänä Orlandossa. Kuva: Steve Nesius / Reuters

Orlandossa 49 ihmistä yökerhossa tappanut Omar Mateen uhkaili kiinnittävänsä panttivankeihinsa räjähdeliivejä ja väitti, että yökerhon ulkopuolelle on pysäköity räjähteillä lastattu auto, käy ilmi Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n maanantaina julkaisemista tiedoista.

Mateen hyökkäsi Pulse-nimiselle homoklubille kesäkuun puolivälissä. Mateen ammuskeli ensin sisällä klubilla, mitä seurasi kolme tuntia kestänyt panttivankitilanne ja poliisin piiritys.

Mateen soitti piirityksen aikana hätänumeroon kolme kertaa, ja julkaisi internetiin tekstejä, jossa hän vannoi uskollisuuttaan islamistiselle ääriliikkeelle Isisille. FBI julkaisi maanantaina osia hätäpuhelutallenteista.

Puheluissa Mateen kutsui itseään islamistisotilaaksi ja vaati Yhdysvaltoja lopettamaan Syyrian ja Irakin pommittamisen.

Nauhoilla Mateen puhui ”jäätävällä, rauhallisella ja harkitulla tavalla”, FBI:n erikoisagentti Ron Hopper sanoi tiedotustilaisuudessa Orlandossa maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Yhdessä puhelussa Mateen väitti kantavansa samanlaista räjähdeliiviä, joita terroristit olivat käyttäneet Ranskassa. Mateen ilmeisesti viittasi tällä Isisin Pariisissa viime marraskuussa tekemiin terrori-iskuihin.

”Räjäytän sen, mikäli joku yrittää tehdä jotain typerää”, Mateen uhosi tallenteella.

Klubilta paenneet panttivangit kertoivat poliisille, että Mateen oli uhkaillut kiinnittävänsä räjähteitä panttivankeihin.

Toisessa puhelussa Mateen sanoi, että yökerhon ulkopuolella oli räjähteillä varustettu auto. Räjähdeliivejä tai räjähteillä lastattua autoa ei kuitenkaan alueelta myöhemmin löytynyt, FBI kertoo.

FBI ei myöskään ole löytänyt todisteita sille, että ulkomainen terroristiryhmä olisi iskun takana. Tallenteista oli poistettu sekä hyökkääjän että islamistisen ääriliikkeen nimet, mutta jo aiemmin viranomaiset olivat kertoneet Mateenin vannoneen uskollisuuttaan Isisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat