Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini: Kosto Britannialle olisi lapsellista

Ulkoministerin mielestä Suomi menettäisi Brexitissä tärkeän kumppanin.

Ulkomaat
 

Bryssel

Ulkoministeri Timo Soini peräänkuuluttaa muilta EU-mailta ”aikuismaista ja asiallista” käytöstä, jos Britannia päätyy torstain kansanäänestyksen myötä irtautumaan Euroopan unionista. Häntä huolestuttavat puheet ”koston kierteestä”, kun Britannian eron ja uuden EU-suhteen ehdoista neuvoteltaisiin.

Julkisuudessa on puhuttu siitä, että erityisesti Ranska haluaisi tehdä Britannian EU-eron eli Brexitin mahdollisimman kivuliaaksi, jotta samanlaisia haluja ei herää muissa maissa. Soini ei maininnut mitään maata nimeltä.

”Semmoinen puhe koston kierteestä on naurettavaa. Se olisi erittäin typerää, lapsellista ja vastuutonta. Jos Brexit tulee, sitten rakennetaan uudella tavalla yhteistyötä. Sellainen kiukuttelu ei edusta mitään”, Soini totesi puhelimessa Luxemburgista, jossa hän osallistui EU:n ulkoministerikokoukseen.

Soinin mielestä Brexitiin liittyvien uhkakuvien maalaaminen on mennyt jo liialliseksi, kun pelottelijoiden kuoroon on ilmaantunut kaikenlaisia tahoja Canterburyn arkkipiispasta alkaen.

”Pitäisi nyt vähän ihmisten pysyä lestissään. Ihmisiä on aina peloteltu, milloin heinäsirkoilla, milloin helvetillä, milloin ilmastonmuutoksella ja nyt Brexitillä. Ei tähän maailma lopu. Tällainen dramatiikka on epä-älyllistä”, Soini sanoi.

Soinin mukaan Britannian EU-ero olisi kuitenkin Suomelle valitettava asia, sillä Britannia on kuulunut pohjoisten jäsenmaiden kanssa samanmieliseen leiriin. Kyseiset maat suhtautuvat pitkälti samalla tavalla esimerkiksi vapaakauppaan, sääntelyyn ja taloudenpitoon.

”Se tietenkin heikentäisi tämän leirin voimaa olennaisesti. Tämä on selvä viiteryhmä, ja jos siitä Britannia poistuu, se on katastrofi monessakin suhteessa.”

Soini muistutti, että Britannia on EU:ssa suorituskykyisin sotilasmahti, toiseksi suurin nettomaksaja ja toiseksi suurin talous.

”Ei siinä tarvitse olla mikään Hegel, että ymmärtää, että kun tuommoinen poistuu povitaskusta, niin se on paljon kevyempi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat