Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Google-diagnoosit” kuriin – yhtiö kokeilee uutta ratkaisua sairauksien oirehakuihin

Google aikoo tehdä uudistuksia Yhdysvalloissa käytettävään mobiilisovellukseensa. Kun sovelluksen käyttäjä hakee tietoa erilaisista oireista, hänelle tarjotaan listaa niihin liittyvistä diagnooseista.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Jarno Mela / Lehtikuva
Uudistus toteutetaan yhteistyössä Harvard Medical Schoolin ja Mayo-klinikan kanssa.
Uudistus toteutetaan yhteistyössä Harvard Medical Schoolin ja Mayo-klinikan kanssa. Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva

Hakukoneyhtiö Google alkaa tarjota amerikkalaisille mobiilikäyttäjille uutta palvelua, joka helpottaa tiedon etsimistä sairauksista. Asiasta kerrotaan Googlen virallisessa blogissa.

Yhtiön mukaan noin prosentti kaikista Google-hauista koskee tautien oireita. Hakujen tuottamassa sisältömeressä voi kuitenkin olla hankalaa navigoida: vaarana on se, että lievät oireensa hakukoneeseen naputellut käyttäjä päätyy harvinaisista ja pelottavan kuuloisista taudeista kertoville sivuille. Tämä voi aiheuttaa turhaa stressiä ja ahdistusta, kerrotaan tuotepäällikkö Veronica Pinchinin kirjoittamassa blogitekstissä.

Nyt Google aikoo tehdä uudistuksia Yhdysvalloissa käytettävään mobiilisovellukseensa. Kun sovelluksen käyttäjä hakee tietoa erilaisista oireista, hänelle tarjotaan listaa niihin liittyvistä diagnooseista.

Esimerkiksi toispuolista päänsärkyä koskeva haku saattaa blogitekstin mukaan tarjota muun muassa tuloksia ”migreeni”, ”jännityspäänsärky”, ”sivuontelotulehdus” tai ”flunssa”. Google kertoo tarjoavansa myös kuvauksen oireesta, itsehoito-ohjeita sekä tietoa siitä, milloin kannattaa mennä lääkäriin.

Uudistus toteutetaan yhteistyössä Harvard Medical Schoolin ja Mayo-klinikan kanssa.

Tulevaisuudessa ominaisuus halutaan ottaa käyttöön myös muissa maissa ja muilla kielillä. Blogissa muistutetaan kuitenkin, että ominaisuus on vain ”informaatiotarkoituksia” varten ja että lääketieteellisiä neuvoja pitäisi aina kysyä lääkäriltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat