Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennätysmäärä äänestäjiä voi ottaa kantaa Brexitissä – kampanjat ovat keränneet miljoonia puntia lahjoituksina

Eri kampanjaryhmät ovat tähän mennessä saaneet lahjoituksia yhteensä yli 35 miljoonan euron edestä.

Ulkomaat
 
Reuters
Kumpikin tulevan äänestyksen kampanjointipuoli on saanut tukea noin 600 000 puntaa (noin 780 000 euroa) julkisista varoista.
Kumpikin tulevan äänestyksen kampanjointipuoli on saanut tukea noin 600 000 puntaa (noin 780 000 euroa) julkisista varoista. Kuva: Reuters

Britanniassa torstaina järjestettävässä kansanäänestyksessä on ennätysmäärä äänestäjiksi rekisteröityneitä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Britanniassa äänestetään juhannusaatonaattona niin kutsutussa Brexit-äänestyksessä siitä, jääkö maa osaksi Euroopan unionia vai irtautuuko se siitä.

The Electoral Commissionin julkaisemien lukujen mukaan äänestäjäluettelossa on 46 499 537 äänestäjää. Edellinen ennätys on vuoden 2015 parlamenttivaaleista, jolloin rekisteröityneitä äänestäjiä oli 46 354 197.

Britanniassa äänestäjien on rekisteröidyttävä, jos he haluavat äänestää vaaleissa tai kansanäänestyksissä. Takaraja rekisteröitymiselle EU-kansanäänestystä varten on jo umpeutunut.

BBC:n mukaan äänestäjistä vajaat 39 miljoonaa on Englannissa, alle 4 miljoonaa Skotlannissa, reilut 2,2 miljoonaa Walesissa ja yli 1,2 miljoonaa Pohjois-Irlannissa. Lisäksi noin 24 000 ihmistä saa äänestää Gibraltarilla.

The Electoral Commission julkaisi myös kolmatta kertaa tiedot siitä, kuinka paljon eri rekisteröityneet kampanjaryhmät ovat saaneet lahjoituksia. EU:ssa pysymistä puoltavat ryhmät raportoivat saaneensa toukokuun puolivälin ja kesäkuun alkupuolen välillä yhteensä vajaat 2,9 miljoonaa puntaa (vajaat 3,8 miljoonaa euroa), ja eroa kannattavien summa oli vajaat 3,6 miljoonaa puntaa (vajaat 4,7 miljoonaa euroa).

Yhteensä kaikki rekisteröityneet kampanjaryhmät ovat raportoineet yli 27 miljoonan punnan (noin 35 miljoonan euron) edestä lahjoituksia helmikuun alun jälkeen. Kumpikin puoli on saanut käyttöönsä myös 600 000 puntaa (noin 780 000 euroa) tukea julkisista varoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat