Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea laukaisi kaksi ohjusta – toinen lensi yli 400 kilometriä

Japanin joukot saivat aiemmin määräyksen ampua alas kaikki Pohjois-Koreasta tulevat ohjukset.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti Sofia Kuisma
Etelä-Korea ehdottaa Pohjois-Korealle rauhanhierontaa
Etelä-Korea ehdottaa Pohjois-Korealle rauhanhierontaa
Etelä-Korea reagoi Pohjois-Korean ohjuskokeeseen ehdottamalla naapurimaalleen keskittymistä rauhaan. Kuva: Reuters, leikkaus: Heidi Lämsä

Pohjois-Korea laukaisi kaksi ohjusta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa, mutta ainakin ensimmäinen ohjuskokeista epäonnistui.

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP Etelä-Korean puolustusministeriön lausuntoon viitaten.

Ensimmäisen epäonnistuneen kokeen jälkeen laukaistiin toinen ohjus. Etelä-Korean mukaan sen arvioidaan lentäneen noin 400 kilometriä, kun ensimmäinen ohjus lensi noin 150, kertoo uutistoimisto Reuters. Kumpikaan ohjus ei kuitenkaan onnistunut lennossa Japaninmeren yli, vaan Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan molemmat ilmeisesti putosivat mereen.

Ohjukset laukaistiin Pohjois-Korean itärannikolta. Niiden uskotaan olevan voimakkaita keskikantaman Musudan-ohjuksia.

Aiemmin tiistaina Japanin joukkojen kerrottiin olleen hälytystilassa, kun Pohjois-Korean pelättiin laukaisevan ohjuksen. Japanilaismedian mukaan Japanin joukot olivat saaneet määräyksen ampua alas kaikki mahdolliset Pohjois-Koreasta tulevat ohjukset, uutistoimisto Reuters raportoi.

Yhdysvallat ja Japani ovat tuominneet ohjuskokeen YK:n päätöslauselman vastaisena. Venäjän ja Japanin suhteista vastaava Japanin edustaja Chikahito Harada sanoi keskiviikkona Reutersin mukaan, että Venäjän apulaisulkoministeri Igor Morgulov on jakanut huolensa Pohjois-Korean ohjuskokeista.

Etelä-Korean presidentti Park Geun-hye on tuominnut ohjuskokeet, kertoo Reuters. Presidentin mukaan Pohjois-Korean hallituksen täytyy ymmärtää, että provokaatiota seuraa eristyneisyys ja itsetuho. Myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on arvostellut Pohjois-Korean provokatiivista toimintaa.

Pohjois-Korean aiemmatkin Musudanilla tekemät neljä ohjuskoetta ovat epäonnistuneet. Viimeksi maa yritti laukaista keskimatkan ohjuksen toukokuussa. Verrattuna edellisiin Pohjois-Korean Musudan-ohjuskokeisiin tiistaiset ohjukset onnistuivat kuitenkin paljon paremmin. Edelliset Musudanit räjähtivät jo joko laukaisualustalla tai heti lähdön jälköön.

Musudanin arvioitu kantama on 2 500–4 000 kilometriä. Minimikantama kattaa Etelä-Korean ja Japanin, maksimikantama puolestaan Yhdysvaltain hallitseman Guamin saaren sotilastukikohdan Tyynellämerellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat