Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jordania julisti Syyrian rajan suljetuksi sotilasalueeksi – syyrialaispakolaisilta sulkeutui taas yksi reitti

Jordanian viranomaiset ovat keskeyttäneet myös avustusjärjestöjen toiminnan alueella. Järjestöt varoittivat tämän voivan vaarantaa pakolaisten hengen.

Ulkomaat
 
MUHAMMAD HAMED / Reuters
Tiistaisessa iskussa kuolleen jordanialaissotilaan Belal al-Zuhben hautajaiset järjestettiin tiistaina.
Tiistaisessa iskussa kuolleen jordanialaissotilaan Belal al-Zuhben hautajaiset järjestettiin tiistaina. Kuva: MUHAMMAD HAMED / Reuters

Jordania on julistanut rajansa Syyrian ja Irakin kanssa suljetuiksi sotilasalueiksi tiistaisen pommi-iskun vuoksi.

Viranomaisten mukaan itsemurhapommittaja räjäytti autonsa tarkastuspisteellä. Heidän mukaan auto tuli Syyriasta, joten isku oli Syyrian sodan aikana ensimmäinen Syyriasta Jordaniaan tehty.

Lähellä Syyriasta paenneiden leiriä tehdyssä iskussa kuoli 6 jordanialaissotilasta ja haavoittui 14.

Uutistoimistojen mukaan iskupaikka Rukban on ollut ainoa paikka, josta Jordania on päästänyt syyrialaispakolaisia maahan.

Syrjäisellä alueella asuu nyt kymmeniä tuhansia syyrialaispakolaisia. Pelkästään toukokuun alussa alueelle tuli 5 500 ihmistä, kun taistelut Syyriassa kiihtyivät, uutistoimisto AFP kertoo.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Jordania ilmoitti iskun jälkeen, ettei uusia pakolaisleirejä enää rakenneta eikä olemassa olevia laajenneta.

Nyt raja on siis kiinni, eikä alueella saa muutenkaan liikkua ilman erikoislupia.

”Kaikkia näillä alueilla ilman etukäteen hankittua lupaa liikkuvia ajoneuvoja ja ihmisiä kohdellaan viholliskohteina ja heidät hoidetaan ilman armeliaisuutta”, armeija tiedotti uutistoimisto Reutersin mukaan.

Jordanian viranomaiset ovat keskeyttäneet myös avustusjärjestöjen toiminnan alueella. Järjestöt varoittivat tämän voivan vaarantaa pakolaisten hengen.

Kukaan ei ole ilmoittanut olevansa iskun takana. Jordania kuuluu kuuluu Yhdysvaltain johtamaan Isisin-vastaiseen liittoumaan ja on tehnyt ilmaiskuja äärijärjestö Isisiä vastaan vuodesta 2014. Iskupaikka oli lähellä alueita, joilla Isis toimii.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat