Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hollanti luopui Isisiä vastaan taistelleen entisen rauhanturvaajan murhasyytteistä

Poliisi pidätti entisen rauhanturvaajan tämän vuoden tammikuussa, kun hän oli kertonut Facebookissa ja lehtihaastatteluissa taistelleensa Isisiä vastaan Syyriassa kurdien YPG:n rinnalla

Ulkomaat
 

Hollanti ei syytä murhasta miestä, joka taisteli kurdijoukkojen rinnalla äärijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa viime vuonna.

Poliisitutkinta ja mahdolliset murhasyytteet ehtivät herättää Hollannissa runsaasti huomiota. Kymmenet tuhannet hollantilaiset puolustivat miestä ja vaativat, ettei syytteitä nosteta.

”Syyttäjät ovat hylänneet oikeusjutun J.A:ta vastaan. Häntä epäiltiin Isisin taistelijoiden tappamisesta Syyriassa”, syyttäjänvirasto kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Mies on 47-vuotias entinen rauhanturvaaja, joka lähti Syyriaan alkuvuodesta 2015.

Poliisi pidätti hänet tämän vuoden tammikuussa, kun hän oli kertonut Facebookissa ja lehtihaastatteluissa taistelleensa Isisiä vastaan Syyriassa kurdien Kurdikansan itsepuolustusjärjestön YPG:n joukkojen rinnalla.

Hän sanoi haastattelussa, että tappamalla yhden Isisin jäsenen saattaa pelastaa kymmeniä henkiä.

”Hollannin laki ei anna kansalaisille oikeutta käyttää voimaa ja varsinkaan tappavaa voimaa – lukuun ottamatta poikkeustapauksia kuten itsepuolustusta”, syyttäjänvirasto kuitenkin linjasi tiedotteessaan tammikuussa.

”Isisin taistelijan tappaminen voi siksi johtaa murhasyytteeseen.”

Syyttäjänvirasto perusteli päätöstään todisteiden vähyydellä. Mahdollisista Isisin taistelijoiden surmista ei ole muuta tietoa kuin miehen omat puheet.

”Myös rikospaikkatutkinta on mahdotonta nykytilanteessa”, syyttäjänvirasto totesi.

Sen mukaan miehelle on kerrottu päätöksestä, minkä lisäksi häntä on muistutettu laeista, jotka kieltävät yksittäisten kansalaisten osallistumisen aseellisiin konflikteihin ulkomailla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat