Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori nainen töhri kansallispuistoja Yhdysvalloissa – retkeilijöiden nettiraivo auttoi saamaan hänet kiinni

Huonoja maalauksia kansallispuistoihin tehnyt ”taiteilija” kärähti, kun retkeilijät löysivät hänen sosiaalisen median tilinsä.

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus sarjatöhrijän alkuperäiseltä Instagram-tililtä.
Kuvakaappaus sarjatöhrijän alkuperäiseltä Instagram-tililtä.

Yhdysvaltalaisnainen on saanut porttikiellon maan kansallispuistoihin. Kansallispuistot muodostavat noin viidenneksen Yhdysvaltojen pinta-alasta, tietää Guardian-lehti.

Erikoinen kielto johtuu siitä, että nainen jäi kiinni kansallispuistojen töhrimisestä.

Nuori nainen ei ole ainoa puistotöhrijä, eivätkä läheskään kaikki jää kiinni. Tämä 23-vuotias New Yorkin osavaltion asukas kuitenkin onnistui herättämään internetin huomion.

Ensin töhryjä löytyi Yosemiten kansallispuistosta. Niistä kirjoitettiin suosittuun keskustelupalvelu Redditiin, jossa keskustelu kiinnitti Yosemitessa työskentelevän puistovahdin huomion. Puistovahti kannusti internetin käyttäjiä kertomaan havainnoistaan hänelle sähköpostitse.

Nainen piti töhryistään kirjaa kuvanjakopalvelu Instagramissa sekä erillisessä blogissa. Yleensä hän maalasi puistoihin naisten kasvoja akryylimaalilla. Kun Modern Hiker -sivuston ylläpitäjä kirjoitti naisesta sivuilleen, retkeilijöiden raivo kasvoi.

”Taiteilijan” asenne oli yksinkertaisesti piittaamaton. Kansallispuistot ovat luonnonsuojelualueita, ja luonto on retkeilijöille hyvin rakas. Nyt he saattoivat löytää kauniilta kallioilta sinitukkaisen naisen profiilikuvan ja signeerauksen Creepytings vuosilukuineen.

Guardian-lehti tavoitti Yhdysvaltojen kansallispuistojen lainvalvonnasta vastaavan yksikön johtajan. Hänen mukaansa sosiaalisella medialla oli keskeinen rooli töhrysarjan syyllisen selvittämissä.

Se ei kuitenkaan riittänyt internetille. Pian kansallispuistojen ystävät levittivät jo töhrijän kotiosoitetta verkossa ja nuori nainen alkoi saada tappouhkauksia. Naisen töhrytilit suljettiin, mutta joku avasi ne pilamielessä uudelleen keräämään solvauksia. Redditissä lisätietoja pyytänyt puistovahtikin joutui hillitsemään nettiraivoa.

”Olkaa hyvät ja muistakaa, että jokaisella ihmisellä on oikeusturva”, puistovahti päivitti kommenttiaan.

Kesäkuun toisella viikolla Modern Hiker -sivusto julkaisi naisen saaman tuomion. Töhrijänainen tuomittiin vuonna 2014 tehdyistä seitsemästä vahingonteosta kahden vuoden ehdonalaiseen ja 200 tunnin yhdyskuntapalveluun sekä kirjoittamaan kansallispuistoista huolehtivalle valtion virastolle muodollisen anteeksipyynnön.

Hänen tulee suorittaa yhdyskuntapalvelunsa kansallispuistoissa, mieluiten töhryjä siivoamalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat