Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan uupunut poliisi yritti kieltää väkivaltaiseksi pelätyn ammattiyhdistysliikkeen marssin

Jalkapallo ja terrorismin torjunta väsyttävät ranskalaisia poliiseja. Voimiensa säästämiseksi poliisi yritti kieltää ammattiliittojen marssin.

Ulkomaat
 
PHILIPPE WOJAZER / Reuters
Ammattiliittojen marssi roihahti väkivaltaiseksi 14. kesäkuuta.
Ammattiliittojen marssi roihahti väkivaltaiseksi 14. kesäkuuta. Kuva: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Pariisi. Jalkapallo ja terrorismin torjunta ovat venyttäneet ranskalaisten poliisien voimat äärimmilleen. Keskiviikkona poliisi yritti resurssiensa säästämiseksi keskiviikkona kieltää väkivaltaiseksi pelätyn ammattiliittojen marssin.

Liittojen edustajat taivuttelivat kuitenkin puolelleen sosialistihallituksen sisäministerin Bernard Cazeneuven, ja vain tunteja kiellon jälkeen hallitus myönsi luvan torstaiksi suunniteltuun marssiin, kertoo uutistoimisto AFP.

Mielenosoituksiin puuttuminen on kova pala Ranskassa, jossa kansa pitää perinteisesti oikeutenaan lähteä barrikadeille verraten pienistäkin syistä.

Torstain marssilla on määrä vastustaa työelämän uudistuksia, kuten lakiesitystä, joka helpottaisi työntekijöiden irtisanomista.

Kovan linjan ammattiliittojen marssit ovat kevään ja kesän mittaan osoittautuneet työläiksi poliiseille. Esimerkiksi 14.6. marssi yltyi mellakaksi, jossa sadat ihmiset rikkoivat näyteikkunoita, repivät katukiveyksiä ja ottivat yhteen poliisin kanssa. Poliisi turvautui kyynelkaasuun ja vesitykkeihin, ja kymmeniä ihmisiä loukkaantui.

Marsseihin on osallistunut kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Samaan aikaan Ranskan poliisia työllistävät Pariisin marraskuisten terrori-iskujen jälkeen kiristetyt turvatoimet sekä jalkapallon EM-kisat.

Sisäministeri Bernard Cazeneuve ehdotti uutistoimisto Reutersin mukaan jo viime viikolla ay-väelle, että nämä järjestäisivät katuja pitkin etenevän marssin sijaan paikallaan pysyvän mielenilmauksen. Liitoille tämä ei kuitenkaan käynyt. Sen sijaan ne tulivat vastaan ehdottamalla marssille uutta reittiä.

”Se vaihtoehto ei riitä takaamaan ihmisten ja omaisuuden turvallisuutta eikä vähennä poliisien tarvetta”, poliisi tiedotti keskiviikkona uutistoimisto Reutersin mukaan. ”Näissä oloissa poliisilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kieltää mielenosoitus.”

Kädenväännön jälkeen hallitus myönsi ammattiliittoväelle ja opiskelijoille luvan marssia marssinsa, kunhan se järjestetään hallituksen määräämällä reitillä.

Lupa ulottuu myös ensi viikkoon, jolloin senaatti äänestää lakiehdotuksista.

Ranskan suunniteltujen käsittelee työelämälakien, on tarkoitus panna vauhtia maan talouteen. Uudistukset ovat aiheuttaneet hajaannusta presidentti François Hollanden sosialistipuolueessa.

Arvostelijoiden mukaan ne eivät edes loisi työpaikkoja.

Kovan linjan ammattiliitot reagoivat mielenosoituksen kieltämiseen vaatimalla välittömästi tapaamista sisäministerin kanssa.

STEPHANE MAHE / REUTERS
Ammattiliittojohtajat Philippe Martinez ja Jean-Claude Mailly kommentoivat mielenosoituskieltoa medialle keskiviikkona.
Ammattiliittojohtajat Philippe Martinez ja Jean-Claude Mailly kommentoivat mielenosoituskieltoa medialle keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat