Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juma-jaguaari ammuttiin olympiatulen luovutuksessa – eläinsuojelujärjestöiltä kovaa kritiikkiä

Brasilian armeijan mukaan jaguaari surmattiin, kun se oli karannut käsittelijöiltään maanantaina pidetyn tilaisuuden jälkeen.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Olympia-jaguaarin viime hetket
Olympia-jaguaarin viime hetket
Brasiliassa olympiaseremoniassa mukana ollut jaguaari ammuttiin pian tilaisuuden jälkeen. Eläinsuojelujärjestöt arvostelevat ampumisen lisäksi villieläimen käyttämistä seremoniassa. Kuva: Reuters

Olympiaseremoniassa mukana ollut jaguaari ammuttiin maanantaina Brasilian Manausissa, kun se karkasi käsittelijöiltään. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Reuters.

Naarasjaguaari Juma oli näytillä olympiasoihdun luovuttamisseremoniassa. Brasilian olympiajoukkueen maskotti on jaguaarihahmo.

Brasilian armeijan mukaan jaguaari surmattiin, koska se karkasi käsittelijöiltään tilaisuuden jälkeen. Joidenkin lähteiden mukaan jaguaari hyökkäsi sotilaan kimppuun, toisten mukaan se pelkästään lähestyi häntä. Nukutusnuolet eivät tainnuttaneet jaguaaria, joten se ammuttiin pistoolilla.

Useat eläinsuojelujärjestöt ovat arvostelleet jaguaarin tappamista kovin sanankääntein. Muun muassa eläinsuojelujärjestö PETA ihmettelee, miksi eläintä ylipäätään käytettiin tällaiseen tarkoitukseen.

”Vangitut villieläimet ovat tikittäviä aikapommeja, kun ne pakotetaan tekemään pelottavia, toisinaan kivuliaita ja aina niille luonnottomia asioita”, kommentoidaan järjestön blogissa.

Rion olympialaisten järjestäjät ovat myöntäneet, että jaguaarin käyttäminen soihdun luovutuksessa oli virhe. Paikallinen järjestämiskomitea vakuuttaa, ettei vastaavia tapauksia satu jatkossa.

”Kuva [olympiasoihdusta ja kahlitusta villieläimestä] on vakaumuksemme ja arvojemme vastainen”, järjestämiskomitea kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Reutersin mukaan villieläimistä vastaava viranomainen IPAAM tutkii, oliko jaguaarin käyttäminen tapahtumassa laillista. IPAAM:n mukaan siihen ei ollut pyydetty lupaa.

Marcio Melo / REUTERS
Eläinsuojelujärjestöt ihmettelevät, miksi olympiasoihdun luovutustilaisuudessa oli mukana kahlehdittu villieläin.
Eläinsuojelujärjestöt ihmettelevät, miksi olympiasoihdun luovutustilaisuudessa oli mukana kahlehdittu villieläin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat