Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikollisjengit pakottavat lapsia varkaisiin eri puolilla Eurooppaa

Syyttäjien mukaan käytännössä on kyse nykyajan orjuudesta.

Ulkomaat
 

Ainakin 300 lasta ympäri Eurooppaa on pakotettu rikollisverkostojen varkaiksi, kertoi Hollannin poliisi keskiviikkona.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan lasten on pakko varastaa tuhat euroa päivässä. BBC kertoo syyttäjien pitävän käytäntöä yhtenä modernin orjuuden muotona.

Kansainvälinen tutkijaverkosto on löytänyt neljä rikollisverkostoa, jotka toimivat Hollannissa, Espanjassa, Itävallassa, Kroatiassa ja Bosniassa.

Poliisin tiedotteen mukaan tutkinta alkoi keväällä 2015, kun tutkijat huomasivat samojen lasten jäävän jatkuvasti kiinni taskuvarkauksista. Poliisi alkoi epäillä, että lapsia käytettiin hyväksi.

Poliisitiedotteessa kerrotaan, että viime viikolla Espanjassa pidätettiin itäeurooppalaiset 46-vuotias nainen ja 49-vuotias mies. Pidätyksen yhteydessä pariskunnan luota poliisi löysi kuusi alaikäistä lasta erittäin huonoista olosuhteista. Heitä pidetään ihmissalakuljetuksen uhreina.

Pidätettyjä epäillään muun muassa ihmissalakuljetuksesta ja väärien henkilöllisyystodistusten käytöstä sekä rikollisjärjestöön kuulumisesta.

Viranomaisten mukaan rikollisverkostot määräävät lapset tekemään näpistyksiä ja taskuvarkauksia. Lisäksi viranomaiset epäilevät, että tyttöjä käytetään seksuaalisesti hyväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat