Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksassa elinkautiseen tuomitulla hoitajalla saattaa olla enemmänkin uhreja – toisessakin sairaalassa kuolleita tutkitaan

Potilaiden murhista tuomittu mies on tunnustanut tappaneensa yli 30 potilasta sydänlääkkeillä.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

HS-AFP

Elinkautista vankeustuomiota saanutta saksalaista sairaanhoitajaa epäillään nyt ainakin 33 murhasta, kertoivat tutkijat keskiviikkona.

Epäilty itse on aiemmin tunnustanut tappaneensa tätäkin enemmän ihmisiä.

Niels H. -nimellä tunnettu entinen sairaanhoitaja tuomittiin viime vuoden helmikuussa elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Uhrit olivat tehohoidon potilaita.

Mies on aiemmin sanonut tappaneensa yli 30 potilasta yliannostukseen Delmenhorstin sairaalassa Luoteis-Saksassa. Uhrimäärä tekisi hänestä yhden Saksan pahimmista sarjamurhaajista toisen maailmansodan jälkeen.

Lähes sadalle haudoistaan kaivetulle ruumiille tehtyjen tutkimusten mukaan sairaanhoitaja saattoi tappaa ainakin 33 ihmistä kuolettavan suurilla yliannoksilla. Tutkijoiden mukaan mies on kuitenkin myöntänyt tappaneensa potilaita myös läheisessä Oldenburgin sairaalassa. Uhrien määrää hän ei ole kertonut.

Syyttäjän mukaan uhreja on todennäköisesti enemmän kuin epäillyt 33 tapausta. Satoja Oldenburgin sairaalan potilasrekistereitä käydään nyt läpi, ja on mahdollista, että myös Oldenburgissa kuolleiden potilaiden ruumiita nostetaan tutkittaviksi.

Tapauksen selvittäminen alkoi vuonna 2005, kun työkaveri näki sairaanhoitajan antavan potilaalle ruiskeen. Potilas selvisi ja Niels H. pidätettiin. Tuolloin hänet tuomittiin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen murhayrityksestä.

Tapauksen tultua julkisuuteen tapauksia alkoi selvitä lisää. Lopulta Niels H. myönsi antaneensa noin 90 potilaalle ruiskeen, jotta hän voisi pelastaa heidät ja onnistuessaan näyttäytyä sankarina kollegoidensa silmissä.

Mies on kertonut tunteneensa suurta mielihyvää pystyttyään pelastamaan potilaan ja murtuneensa aina epäonnistuessaan.

Tapauksen tutkinnan odotetaan kestävän useita kuukausia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat