Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sikainfluenssa jyllää Brasiliassa – tänä vuonna yli 1 000 kuollutta

Myös zika-virus aiheuttaa harmia tulevia olympialaisia isännöivässä maassa.

Ulkomaat
 

Brasilian terveysministeriö julkisti karun tiedon vain kaksi kuukautta ennen Rio de Janeiron olympialaisia: Brasiliassa on kuollut tänä vuonna sikainfluenssaan yli 1 000 ihmistä. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Sikainfluenssatartuntoja tammikuun kolmannesta päivästä kesäkuun 11. päivään Brasiliassa on ollut yhteensä 5 214.

Sikainfluenssa on influenssaviruksen aiheuttama hengitystiesairaus, johon on kuollut Brasiliassa pahimmillaan 2 060 ihmistä vuonna 2009.

Sikainfluenssalle tapaa altistua tavallista enemmän ihmisiä Brasiliassa touko-kesäkuussa säiden viiletessä. Tänä vuonna altistumisten aalto alkoi tuotakin aikaisemmin, mikä on yllättänyt terveysviranomaiset.

”On ollut viruksille alttiita ja rokottamattomia ihmisiä. Kun alamme jakaa rokotuksia, tapaukset vähenevät”, kertoi Caio Rosenthal Emilio Ribaksen infektioiden instituutista.

Suurin osa sikainfluenssatartunnoista on kohdistunut Brasilian poliittiseen ja taloudelliseen keskittymään, Sao Paulon osavaltioon. Sao Paulossa tartuntoja on todettu yhteensä 2 917, ja niihin kuolleita ihmisiä on ollut 434.

Rio de Janeirossa tartuntoja on todettu 150, ja niihin on kuollut 44 ihmistä.

Brasiliassa taistellaan myös zika-virus-epidemiaa vastaan. Zika-virus on keltakuumehyttysen välityksellä leviävä virus, joka on vaarallinen raskaana oleville. Se saattaa aiheuttaa syntyvälle lapselle pienipäisyyttä ja kehitysvammaisuutta.

Brasiliassa on rekisteröity 1 616 pienipäisyys-diagnoosin saanutta lasta. Viranomaiset eivät kuitenkaan odota, että zika-virus-epidemia vaikuttaisi Rion olympialaisiin matkaaviin turisteihin, koska kelien odotetaan viilentyvän riittävästi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat