Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump puhui aiempaa keskittyneemmin ja kutsui Clintonia ”maailmanluokan valehtelijaksi”

Odotettu puhe oli aiempaa keskittyneempi ja järjestelmällisempi, mutta retoriikka oli pitkälti perinteistä Trumpia.

Ulkomaat
 
MIKE SEGAR / Reuters
Trump piti odotetun puheensa keskiviikkona New Yorkissa.
Trump piti odotetun puheensa keskiviikkona New Yorkissa. Kuva: MIKE SEGAR / Reuters

Yhdysvaltain republikaanien todennäköinen presidenttiehdokas Donald Trump kutsui vastaehdokastaan Hillary Clintonia ”maailmanluokan valehtelijaksi” ja sanoi tämän johtaneen ulkoministerinä ministeriaikanaan kuin ”omaa hedge-rahastoaan”.

Lausunnot olivat osa Trumpin odotettua puhetta, jonka hän piti keskiviikkona.

Trumpin puheet ovat saaneet koko kampanjan ajan paljon julkisuutta, mutta tällä kertaa puhetta odotettiin ennalta erityisesti siksi, että se oli Trumpin ensimmäinen merkittävä puhe sen jälkeen, kun hän erotti entisen kampanjapäällikkönsä maanantaina. Uuden kampanjajohdon on arveltu pyrkivän tekemään Trumpista ”presidentillisemmän”.

Vaikka Trump käytti kovia sanoja, televisiokanava CNN:n mukaan hän tällä kertaa piti ennalta kirjoitetun puheen lähes sanasta sanaan teleprompterin avulla. Tähän asti isoimmat otsikot on yleensä saatu lausuinnoista, jotka Trump on improvisoinut kesken puheen.

Puhe oli siis aiempaa keskittyneempi ja järjestelmällisempi, mutta retoriikka oli pitkälti perinteistä Trumpia.

Puheen pääviesti oli Trumpin kampanjan vanha syytös, että Trumpia mielipidemittauksissa johtava Clinton edustaa poliittista eliittiä, joka on unohtanut amerikkalaiset. Hän myös toisti Clintonin ajavan suuryritysten asiaa.

Trump käytännössä myös syytti Clintonia korruptiosta, sillä Clintonien säätiö otti vastaan lahjoituksia erilaisilta diktaattoreilta myös Clintonin ulkoministeriaikana 2009–2013.

”Hän johti ulkoministeriötä kuin omaa hedge-rahastoaan, tekemällä palveluksia diktatuureille ja monille muille käteistä vastaan”, Trump sanoi.

Hän myös sanoi Clintonin ulkopolitiikan olevan tärkeä selitys äärijärjestö Isisin nousulle.

Trump myös muistutti Clintonin ministeriaikaisesta päätöksestä käyttää omaa sähköpostiaan ja palvelintaan virkasähköpostin asemesta. Asia oli ongelmallinen tietoturvan takia, mutta hänen on myös epäilty halunneen estää kirjeenvaihdon päätyminen myöhemmin julkiseksi. Clinton on joutunut selittelemään asiaa monta kertaa.

”Katsokaa vaikka hänen säälittäviä lausuntojaan sähköposteista tai palvelimista, tai hänen valheellista saapumistaan Bosniaan, jossa hän sanoi olleensa hyökkäyksen kohteena, mutta hyökkääjät olivatkin kukkia ojentavia nuoria tyttöjä”, Trump sanoi sen jälkeen, kun hän oli julistanut Clintonin ”maailmanluokan valehtelijaksi”.

Esimerkiksi amerikkalainen televisiokanava NBC ja Britannian yleisradioyhtiö BBC havaitsivat puheessa useita asiavirheitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat