Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina arvioi: Tulitus Itä-Ukrainassa on noussut aselepoa edeltävälle tasolle

Kaksi Etyjin tarkkailijaa joutui kranaattitulitukseen Vodianessa keskiviikkona.

Ulkomaat
 
Alexander Ermochenko / Reuters
Tulitus on voimistunut kevään aikana Itä-Ukrainassa. Itä-Ukrainan kapinallisten jäsen katsoi räjähdyksissä tuhoutunutta autoa kapinallisten hallitsemassa kylässä Donetskin lähistöllä.
Tulitus on voimistunut kevään aikana Itä-Ukrainassa. Itä-Ukrainan kapinallisten jäsen katsoi räjähdyksissä tuhoutunutta autoa kapinallisten hallitsemassa kylässä Donetskin lähistöllä. Kuva: Alexander Ermochenko / Reuters

Itä-Ukrainan sodassa taistelut ovat palanneet viime elokuun tasolle, Ukraina arvioi torstaina.

Armeijan tiedottaja Oleksandr Motuzjanyk kertoi asiasta päivittäisessä tiedotustilaisuudessaan torstaina.

”Menneen vuorokauden aikana kaatui yksi ukrainalaistaistelija ja haavoittui 11”,sanoi Motuzjanyk Ukrainska Pravdan mukaan. Motuzjanykin mukaan sotilaat kuolivat Venäjän tukemien kapinallisten tulituksessa.

Viime elokuu oli alueella verinen, ennen kuin hauras aselepo saatiin voimaan syyskuun alussa. Aselepoa on rikottu koko ajan, mutta tulitus on voimistunut taas tänä keväänä.

Keväällä 2014 alkaneessa sodassa on kuollut jo ainakin 9 400 ihmistä.

Aselepoa tarkkailevan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin mukaan tulitaukorikkomukset ovat viime päivinä hiukan vähentyneet, uutistoimisto Reuters kertoo. Etyjin tarkkailijat toimivat kuitenkin vain päiväsaikaan, jolloin tilanne on yleensä rauhallinen.

Keskiviikkona Etyjin tarkkailijat joutuivat kranaattitulitukseen Vodianessa, Etyj tiedotti. Vodiane on Ukrainan hallussa. Suojaan hakeutuneet tarkkailijat olivat Etyjin mukaan yhteydessä kapinallisten puolelle saadakseen tulituksen loppumaan.

Etyjin tarkkailijoiden päällikkö Alexander Hug vaati Reutersin haastattelussa, että molempien puolien pitää tutkia rikkomukset nykyistä tarkemmin.

Hän kuvasi tilannetta ”hyvin epävakaaksi” ja ”vaikeaksi ennustaa”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat