Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hello Kitty -melonit kypsyvät Japanissa – kurpitsaankin voi yrittää kasvattaa naamaa

Kuviointi tapahtuu viiltämällä kissanaama melonin pintaan noin kuukausi ennen sadonkorjuuta.

Ulkomaat
 
TORU HANAI
Kissamainen naama syntyy meloniin viiltämällä.
Kissamainen naama syntyy meloniin viiltämällä. Kuva: TORU HANAI

Onko maailmassa kulutustavaraa, jonka kylkeä ei koristaisi Hello Kittyn kissamainen hahmo? Tuskin – ja nyt 42 vuotta sitten muovikukkaroon ilmestynyt hahmoa kasvatetaan paraikaa melonien kylkiin.

Kuviointi tapahtuu viiltämällä kissanaama melonin pintaan noin kuukausi ennen sadonkorjuuta. Hedelmän kasvaessa leikkausarvet täyttyvät melonin omalla pintarakenteella, kertoo Fortune-lehti.

Periaatteessa kasvien kuviointia voi kokeilla myös omassa kasvihuoneessa jollakin paksukuorisella kasvilla. Esimerkiksi talvikurpitsa voisi sopia, arvelee kasvihuoneviljelyn asiantuntija Hanna Mononen Kauppapuutarhaliitosta.

”Kurkun tai kesäkurpitsan kuori on todennäköisesti liian ohut, jotta se kestäisi vioittamista”, Mononen sanoo.

Hello Kitty -meloneja on kasvatettu Hokkaidon saarella japanissa vuodesta 2010 alkaen. Luvan niiden kasvattamiseen on antanut tuotemerkin omistama Sanrio-yhtiö.

Tämän vuoden sadoksi arvioidaan noin tuhatta melonia, kertoo uutistoimisto Reuters. Meloneja voi ostaa verkkokaupan kautta. Hinta ja harvinaisuus takaavat sen, että hedelmillä tekee lastenkutsuilla varman vaikutuksen sekä lapsiin että aikuisiin. Yksi meloni maksaa noin 40 euroa.

Sato kypsyy heinäkuussa.

Meloneista saatu tulo on tuskin pisarakaan siinä rahavirrassa, jolla kissamainen hahmo kartuttaa Sanrio-yhtiön kassaa. CNN:n mukaan Sanrion lisenssitulot olivat vuonna 2014 noin 5,7 miljardia euroa. Luvallisia Hello Kitty -tuotteita oli silloin noin 50 000 erilaista, ja niitä myytiin 15 000 myyntipisteessä.

Näillä luvuilla CNN arvioi Sanrion olevan maailman kuudenneksi suurin lisenssimyyjä. Suurempia olivat esimerkiksi Mikki Hiirtä ja Frozen-prinsessoja edustava Disney sekä Barbiesta tunnettu Mattel.

Sanrio lisensoi Hello Kittyn lisäksi myös muita japanilaishenkisiä hahmoja.

Pari vuotta sitten kissahahmon ystäviä järkytti uutinen, ettei otus ole kissa vaan ihmistyttö. Los Angelesiin rakennetun juhlanäyttelyn näyttelyteksteissä viitattiin jatkuvasti kissaan, mutta Sanrio-yhtiö oikaisi asian.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat