Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sota saattaa saada päätöksen: Kolumbia ja Farc julkistivat historiallisen sopimuksensa

Tulitaukosopimus tulee voimaan sitten, kun lopullinen rauhansopimus on allekirjoitettu.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
ALEXANDRE MENEGHINI / Reuters
Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos (vasemmalla), Kuuban presidentti Raúl Castro (keskellä) ja Farc-johtaja Rodrigo Londoño Echeverri juhlistivat sopimuksen allekirjoittamista Havannassa.
Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos (vasemmalla), Kuuban presidentti Raúl Castro (keskellä) ja Farc-johtaja Rodrigo Londoño Echeverri juhlistivat sopimuksen allekirjoittamista Havannassa. Kuva: ALEXANDRE MENEGHINI / Reuters

HS-AFP-Reuters

Kolumbian hallitus ja Farc-kapinalliset allekirjoittivat torstaina historiallisen tulitaukosopimuksen Kuuban pääkaupungissa Havannassa. Kolmen vuoden neuvotteluiden tuloksena syntynyt sopimus on askel kohti lopullista rauhansopimusta, joka voi päättää yli puoli vuosisataa kestäneen konfliktin.

Sopimuksen syntymisestä kerrottiin keskiviikkona. Sopimuksen allekirjoittivat Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos ja Farcin johtaja Rodrigo Londoño Echeverri.

Tulitauko tulee voimaan sitten, kun sitä laajempi rauhansopimus allekirjoitetaan. Lopullisen sopimuksen on arveltu syntyvän heinäkuussa.

Sovittelijoiden mukaan Farcin on luovutettava aseensa YK:n tarkkailijoille kuuden kuukauden kuluessa. Lisäksi Farcin kotiutuville jäsenille on sovittu turvatakuita. Ryhmällä on viimeksi arveltu olleen noin 7 000 taistelijaa.

Lisäksi osapuolet sopivat toimista, joita hallitus toteuttaa konfliktiin osallistumisesta syytettyjä järjestöjä vastaan.

Kolumbian puoli vuosisataa kestäneessä sisällissodassa on virallisten tietojen mukaan kuollut yli 200 000 ja kadonnut noin 45 000 ihmistä. Lisäksi noin seitsemän miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat