Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

David Cameron sai yllättävän tukikirjeen EU-eroa ajaneilta poliitikoilta heti uurnien sulkeuduttua

Allekirjoittajien joukossa on myös Brexit-leirin tunnetuin kasvo Boris Johnson

Ulkomaat
 
STEFAN WERMUTH / Reuters
Britannian pääministeri David Cameron äänestettyään Lontoossa torstaina.
Britannian pääministeri David Cameron äänestettyään Lontoossa torstaina. Kuva: STEFAN WERMUTH / Reuters

Britannian pääministeri David Cameron sai Britannian EU-euroa kannattavilta poliitikoilta tukikirjeen pian äänestämisen päättymisen jälkeen.

Jopa 84 Cameronin johtaman konservatiivipuolueen Brexitin puolesta kampanjoinutta jäsentä toivoo pääministerille osoittamassaan kirjeessä, että tämä jatkaisi toimessaan oli äänestyksen tulos mikä tahansa, kertoo muiden muassa uutistoimisto AFP.

Pääministeri Cameron on ollut Britannian EU:ssa pysymistä kannattavan leirin kasvot. Hänen on odotettu eroavan, mikäli eroleiri voittaa kansanäänestyksen.

Kirjeen allekirjoittajiin lukeutuvat muiden muassa näkyvät EU-eron puolesta puhuneet Lontoon entinen pormestari Boris Johnson ja oikeusministeri Michael Gove. Johnsonia on povattu Cameronin mahdolliseksi seuraajaksi.

Myös eroa ajaneen Vote Leave -kampanjan johtaja Matthew Elliot on sanonut uutistoimisto Reutersille, että suuri osa esimerkiksi konservatiivikansanedustajista toivoo Cameronin jatkavan tehtävässään ja huolehtivan päätöksen toimeenpanosta. Sen sijaan Reutersin mukaan Ukip-puolueen johtaja, EU-eroa voimakkaasti ajanut Nigel Farage kertoo ITV News -kanavalle, että pääministerin tehtävä kuuluisi antaa jollekulle eroa ajaneista konservatiivipoliitikoista, kuten Govelle tai Johnsonille.

Cameron on koko kansanäänestyksen isä. Hän lupasi ennen Britannian edellisiä parlamenttivaaleja, että EU-kansanäänestys järjestetään, mikäli hänen puolueensa voittaa vaalit. Cameron saavutti vaaleissa yllätysvoiton ja lupaus oli lunastettava.

Useimpien arvioiden mukaan Cameronin on hyvin vaikea jatkaa pääministerinä, jos EU-eroa kannattavat voittavat. Hänen täytyisi pääministerinä johtaa raskasta eroprosessia. Valtavaa urakkaa olisi vaikea hoitaa ilman täydellistä sitoutumista itse asialle. Cameron on käyttänyt viime kuukaudet sen perustelemiseen, miksi Britannia olisi vahvempi EU:ssa kuin sen ulkopuolella.

HS:n hetki hetkeltä -seurannan Brexitistä voi lukea tämän linkin takaa ja HS:n kaikki Brexit-jutut niiden omalta aihesivulta.

Britannian oppositio: Pääministerillä on nyt suururakka edessä
Britannian oppositio: Pääministerillä on nyt suururakka edessä
Oppositiossa olevan Britannian työväenpuolueen varapuheenjohtaja Tom Watson toivoo, että Britannian pääministeri David Cameron tekee kaikkensa EU-äänestyksen kahtia repimän kansan yhdistämiseksi. Kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat