Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Menetettyjä mahdollisuuksia, ystävyyksiä ja avioliittoja” – nettikommentti kiteyttää Brexitin tragedian

Financial Timesin verkkosivuilla kommentoinut ”Nicolas” tiivistää monien Twitter-käyttäjien tuntemukset Brexitistä.

Ulkomaat
 

Britannian EU-kansanäänestyksen tulos on kirvoittanut kommentteja joka puolelta maailmaa pitkin juhannusaattoa. Poliitikot pitävät hätäkokouksia ja antavat lausuntoja, kampanjoijat juhlivat tai surevat, ja sosiaalinen media vilisee sekä riemunkiljahduksia että brittien suunnitelmia muuttaa maasta.

Yksi kommentoija on saanut erityisen paljon huomiota Financial Times -lehden verkkosivuille jättämänsä viestin vuoksi. Monet Twitter-käyttäjät pitävät kommenttia erinomaisena yhteenvetona Britannian päätöksestä jättää EU.

Tekstin vapaa suomennos kuuluu seuraavasti:

”Nopea huomio kolmesta ensimmäistä tragediasta. Ensinnäkin, työväenluokat äänestivät meidät lähtemään, koska heidät sivuutettiin taloudellisesti, ja he itse kärsivät lyhyellä tähtäimellä eniten. He ovat vain vaihtaneet yhdestä etäisestä ja saavuttamattomasta eliitistä toiseen.

Toiseksi, nuorempi sukupolvi on menettänyt oikeuden elää ja tehdä töitä 27 muussa maassa. Emme koskaan tiedä, kuinka paljon menetettyjä mahdollisuuksia, ystävyyksiä, avioliittoja ja kokemuksia tästä seuraa. Liikkumisvapauden veivät meidän vanhempamme, setämme ja isovanhempamme kuin vihaisena hyvästinä sukupolvelle, joka jo valmiiksi oli hukkumaisillaan edeltäjiemme velkoihin.

Kolmanneksi ja ehkä tärkeimpänä, nyt elämme faktojen jälkeistä aikakautta. Kun faktat kohtasivat myytit, ne olivat yhtä hyödyttömiä kuin luodit, jotka kimposivat avaruusolentojen vartaloista H. G. Wellsin romaaneissa. [EU-eron puolesta kampanjoinut Britannian oikeusministeri] Michael Gove oli oikeassa sanoessaan, että britit ovat kyllästyneitä asiantuntijoihin. Voiko kukaan kertoa minulle, milloin viimeksi epä-älyllisyyden vallitseva kulttuuri on johtanut mihinkään muuhun kuin kiihkoiluun?”

Sosiaalisessa mediassa tuloksia on kommentoitu muun muassa aihesanoilla #Brexit, #EURef ja #EURefResults. Skotlannin osalta sosiaalinen media on keskittynyt vaatimaan uutta kansanäänestystä itsenäisyydestä (#indyref2).

Googlen virallinen Goole Trends -tili Twitterissä paljastaa tietoja Britanniassa tehdyistä Google-hauista. Yksi tuloksen julkistamisen jälkeen rajusti yleistyneistä hauista koski Irlannin passin saamista.

Lisäksi yöllä ihmisiä oli alkanut kiinnostaa, mitä tapahtuu, ”jos me lähdemme EU:sta”. Aamun tunteina Googlen brittikäyttäjien keskuudessa oli herättänyt kysymyksiä myös se, ”mikä EU on”, joka Googlen mukaan oli toiseksi suosituin EU-aiheinen kysymys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat