Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sylilapsensa hukuttanut nainen tuomittiin 20 vuodeksi vankeuteen Ranskassa – tuomittu vetosi noituuteen

Psykiatrin lausunnon mukaan todennäköinen syy teolle oli lapsen saamisen aiheuttama syvä masennus.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Paikallinen tuomioistuin tuomitsi ranskalainen naisen 20 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lapsensa murhasta perjantaina Saint-Omerin kunnassa Ranskassa.

Tuomion mukaan nainen hukutti 13 kuukautta vanhan lapsensa Englannin kanavaan marraskuussa 2013. Tuomittu määrättiin myös saamaan psykologista hoitoa.

Senegalilaistaustainen Fabienne Kabou, 39, on myöntänyt teon ja kertonut, että hän matkusti tekopaikalle varta vasten tekoaan varten kotoaan Pariisin lähettyviltä. Hän oli omien sanojensa mukaan myös ottanut selvää vuoroveden liikkeistä ja jättänyt lapsensa hukkumaan rannalle, josta kalastajat löysivät ruumiin seuraavana päivänä.

Kabou kertoi tuomioistuimelle, että teon taustalla olisi noituus. Omien sanojensa mukaan hän olisi myös käyttänyt 40 000 euroa ”noitatohtoreiden ja parantajien” palveluihin, mistä ei kuitenkaan löytynyt viitteitä hänen tietokoneeltaan.

”Tässä tarinassa mikään ei käy järkeen. Miksi minä piinaisin itseani, valehtelisin ja tappaisin tyttäreni”, hän kysyi oikeudessa.

”Puhuin noituudesta enkä minä vitsaile. Edes tyhmä ihminen ei tekisi, mitä minä tein.”

Oikeusistuimen psykiatrin esittämä mahdollinen selitys lapsenmurhalle oli, että Kabou olisi kärsinyt syvästä masennuksesta, mikä liittyisi lapsen saamiseen.

Lasten oikeuksia ajava ryhmittymä on puolestaan syyttänyt katolisesta perheestä oleva Kabouta siitä, että tämä käyttää noituutta ja alkuperäiskulttuuriaan puolustusstrategiana.

Kaboun asianajajan mukaan tuomio oli ”erittäin raskas” ja Kabou pohtii valittavansa tuomiostaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat