Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulevien päivien askelmerkit: EU-johtajat kokoontuvat viikonloppuna keskustelemaan Britannian erosta

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier on kutsunut joukon ”vanhan” EU:n ulkoministereitä lauantaiaamuksi hätäkokoukseen Berliiniin.

Ulkomaat
 

Euroopan unionissa Britannian eroprosessi EU:sta halutaan aloittaa viipymättä.

Britannian pian väistyvä pääministeri David Cameron sanoi perjantaina, että viralliset eroneuvottelut aloitettaisiin vasta lokakuussa konservatiivipuolueen puoluekokouksen jälkeen, mutta esimerkiksi EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi, ettei neuvottelujen kanssa saisi vitkutella.

Osa EU-johtajista kokoontuu keskustelemaan tilanteesta jo viikonloppuna, ja keskustelut jatkuvat tiiviinä myös tulevina päivinä.

Lauantaina ja sunnuntaina

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier kutsui joukon ”vanhan” EU:n ulkoministereitä jo lauantaiaamuksi hätäkokoukseen Berliiniin.

Mahdollisesta EU-erosta neuvotelleet virkamiehet tapaavat Brysselissa sunnuntaina iltapäivällä.

Maanantaina

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja Ranskan presidentti François Hollande tapaavat Pariisissa maanantaina ja jatkavat sieltä matkaansa Berliiniin. Siellä he tapaavat Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Italian pääministerin Matteo Renzin.

Nelikon on määrä keskustella Britannian erosta ja Euroopan unionin tulevaisuudesta.

Keskustelut jatkuvat, kun Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaa maanantaina kaikkien 28 EU-maan komissaarit.

Tiistaina

Tärkein päivä on tiistaina, kun EU-maiden johtajat tapaavat kaksipäiväisessä EU-huippukokouksessa. Myös Britannian nykyinen pääministeri David Cameron osallistuu kokoukseen tiistaina, jolloin hänen odotetaan kertovan virallisesti EU:lle äänestystuloksesta sekä siitä, miten eroprosessi Britannian puolelta jatkuu.

Keskiviikkona Cameron ei enää osallistu kokoukseen.

Donald Tusk kertoi ehdottaneensa 27 muun EU-maan johtajille, että nämä kokoontuvat puimaan Britannian eroa EU-huippukokouksen ohessa. Hän aikoo myös ehdottaa erillisiä keskusteluja unionin tulevaisuudesta.

Lue mys HS:n Brysselin-kirjeenvaihtajan essee Helmikuussa EU:ssa allekirjoitettiin ”tyhjä ja mitätön” paperi – Cameronin epäonnistunut uhkapeli repii jakolinjoja joka suuntaan

Tässä yhteenvedossa kerrataan Brexit-päivän tärkeimmät uutiset.

HS:n toimittajan reportaasi Manchesterista on luettavissa täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat