Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaismediat: Transsukupuoliset voivat pian palvella avoimesti USA:n armeijassa

Tällä hetkellä Pentagonin säännöt sallivat avoimesti transsukupuolisten sotilaiden erottamisen. Puolustusministeri Ashton Carter on jo aiemmin antanut tukensa muutokselle.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Lucas Jackson / Reuters
Yhdysvaltain ilmavoimien sotilaat marssivat veteraanipäivän paraatissa New Yorkissa marraskuussa 2014.
Yhdysvaltain ilmavoimien sotilaat marssivat veteraanipäivän paraatissa New Yorkissa marraskuussa 2014. Kuva: Lucas Jackson / Reuters

Yhdysvaltain armeijassa transsukupuoliset sotilaat ovat saamassa odotetun luvan kertoa julkisesti sukupuoli-identiteetistään. Tällä hetkellä Pentagonin säännöt sallivat transsukupuolisten sotilaiden erottamisen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä USA Today, jonka puolustusministeriölähteiden mukaan linjausta oltaisiin muuttamassa jo ensi viikolla. Myös New York Times kertoo lähteisiinsä vedoten, että Pentagon aikoo tiedottaa uudesta linjauksestaan heinäkuussa.

Pentagonin lehdistösihteeri Peter Cook ei ole vahvistanut mediatietoja, mutta hän kommentoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että aiheesta aiotaan tehdä pian päätös.

Yksi USA Today:n lähteistä kertoo, että uusi käytäntö johtaisi muutoksiin muun muassa rekrytointia, majoitusta ja univormuja koskevissa käytännöissä.

Transsukupuolisten sotilaiden aseman muutos on ollut työn alla jo yli vuoden ajan. Puolustusministeri Ashton Carter on antanut tukensa muutokselle ja kuvaillut nykyistä käytäntöä vanhanaikaiseksi. Carter kertoi viime vuonna USA Today:n mukaan, että linjaus muutetaan, ellei muutoksen todeta vaikuttavan negatiivisesti armeijan valmiuteen tai tehokkuuteen.

Sittemmin amerikkalainen RAND Corporation -ajatushautomo on tehnyt puolustusministeriölle selvityksen asiasta. Sen mukaan muutoksen aiheuttamat kulut jäisivät varsin pieniksi eikä sillä olisi merkittävää vaikutusta armeijan valmiuteen, New York Times kertoo.

Puolustusministeriön tilaamassa selvityksessä arvioidaan, että Yhdysvaltain armeijan aktiivisessa palveluksessa on vajaat 2 500 transsukupuolista sotilasta, joista sukupuolenkorjaukseen pyrkii vuosittain arviolta 65 henkilöä.

Myös homo- ja lesbosotilaat olivat Yhdysvaltain armeijassa erottamisuhan alla vuoteen 2011 asti. Silloin kumottiin niin sanottu “don’t ask, don’t tell” -politiikka, jonka mukaan homoseksuaalisuudestaan ei saanut kertoa julkisesti, mutta sotilailta ei myöskään saanut kysyä asiasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat