Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iran takavarikoi koiria omistajiltaan – edistävät ”vulgaaria länsimaista kulttuuria”

Iranin eläinsuojelujärjestön johtajan Javid Al-e Davoodin mukaan takavarikot ovat yksinkertaisesti väärin.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Morteza Nikoubazl / Reuters
Angelico-niminen chihuahua istuskeli puutarhassa Teheranin lähistöllä kesäkuussa 2011.
Angelico-niminen chihuahua istuskeli puutarhassa Teheranin lähistöllä kesäkuussa 2011. Kuva: Morteza Nikoubazl / Reuters

Laura Halminen HS

Iranissa koiria on viety omistajiltaan, sillä niitä pidetään islamin vastaisina. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Sanomalehti Shahrvandin haastatteleman Isfahanin provinssin asukkaan mukaan viranomaiset ilmestyivät hänen ovelleen ja vaativat saada koirat mukaansa. Perusteluksi he esittivät eläimen rokottamisen ja kertoivat, että koiran saa kunnan eläinlääkäriltä takaisin sen jälkeen.

Kunnan eläinlääkäri sen sijaan ei ollut tietoinen asiasta.

Sanomalehti Shahrvandin mukaan koiratakavarikot ovat käynnistyneet sen jälkeen, kun paikallinen syyttäjä esitti niistä näkemyksensä uutistoimisto Farsille.

”Koirien pitäminen ja niistä huolehtiminen on uskonnollisten johtajien mukaan haram (uskonnollisesti kiellettyä)”, syyttäjä Mohsen Boosaidi sanoi AFP:n mukaan.

”Mikäli havaitsemme, että joku pitää koiria ja edistää näin vulgaaria länsimaista kulttuuria, puutumme asiaan johdonmukaisesti.”

Sanomalehti Shahrvand kertoo, että kolme päivää myöhemmin koiria ryhdyttiin takavarikoimaan. Lehden mukaan lemmikkinsä menettäneitä on useita.

Iranin eläinsuojelujärjestön johtajan Javid Al-e Davoodin mukaan takavarikot ovat yksinkertaisesti väärin.

”Mikään uskonnollinen teos ei määritä koiraa uskonnon kieltämäksi. Koirien pitämisen liittäminen länsimaiseen kulttuuriin on sekä islamin että iranilaisen yhteiskunnan historian vääristämistä”, Al-e Davood sanoi.

Islamissa koiria pidetään epäpuhtaina, ja AFP:n mukaan poliisit usein pysäyttävät ja sakottavat koirien ulkoiluttajia. Iranin viranomaisten mukaan hyötykoirat kuitenkin hyväksytään. Tällaisia ovat esimerkiksi vahtikoirat ja sokeiden opaskoirat.

Iranin eläinsuojelujärjestön johtaja Al-e Davood julkaisi sivuillaan koirien takavarikoinnin johdosta viranomaisille suunnatun lausunnon.

”Olemme hyvin tyytyväisiä, että kaikki ongelmat maassamme on ratkaistu ja viimeinenkin jäljellä oleva ongelma, ihmisten omistamat vahtikoirat, ratkaistaan nyt”, nuivassa lausunnossa lukee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat