Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irakin armeija: Fallujah on vallattu kokonaan Isisiltä

Kenraaliluutnantti Abdul Wahab al-Saadi sanoi valtiollisella TV-kanavalla, että taistelu Fallujahista on ohi.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Reuters
Taistelut nostattivat vielä lauantaina ilmaan savua.
Taistelut nostattivat vielä lauantaina ilmaan savua. Kuva: Reuters

Irakin armeijan komentajan mukaan Fallujahin kaupunki on saatu vallattua kokonaan jihadistijärjestö Isisiltä. Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AP.

Viime viikolla Irakin joukot valtasivat suurimman osan Fallujahista lähes neljä viikkoa kestäneen hyökkäyksen päätteeksi. Osa kaupungista jäi kuitenkin silloin Isis-taistelijoiden haltuun, joten taistelut jatkuivat. Tätä ennen kaupunkia oli piiritetty kuukausien ajan.

Kenraaliluutnantti Abdul Wahab al-Saadi sanoi valtiollisella TV-kanavalla sunnuntaina, että taistelu Fallujahista on nyt ohi. Hänen mukaansa operaatiossa on tapettu ainakin 1 800 Isis-taistelijaa.

Isisin tammikuusta 2014 asti hallussaan pitämän Fallujahin takaisinvaltaus on Irakin armeijalle merkittävä voitto. Nyt Pohjois-Irakissa sijaitseva Mosul on ainoa merkittävä kaupunki, joka on Isisin hallinnassa Irakissa.

Fallujahissa olevien siviilien määrästä ei ole tarkkaa tietoa. YK:n mukaan yli 85 000 ihmistä on paennut Fallujahista ja lähialueilta sen jälkeen, kun hyökkäys kaupunkiin alkoi.

Paenneita majoittavat leirit ovat ylikuormitettuja, ja avustusjärjestöt ovat olleet huolissaan pakolaisten oloista yli 40 asteen kuumuudessa. YK:n saamien raporttien mukaan jotkut Irakin armeijan puolella taistelevista joukoista olisivat kohdistaneet pakeneviin siviileihin julmuuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat